Op weg naar de verkiezingen!

Op weg naar de verkiezingen!

SCHIEDAM - In de raadszaal en op social media is het in Schiedam al te merken: er komen weer gemeenteraadsverkiezingen aan. Net als ongetwijfeld ook andere partijen is D66 Schiedam druk bezig met het schrijven van het verkiezingsprogramma en met het samenstellen van een kandidatenlijst.

door John van Sliedregt

In maart aanstaande mag ik u als lijsttrekker van D66 Schiedam overtuigen op onze partij te stemmen. Hierbij alvast een voorschot daarop!

De laatste acht jaar heeft D66 als collegepartij een grote bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Schiedam. Er zijn veel woningen bijgebouwd, waardoor mensen de stad niet meer hoeven te verlaten wanneer zij vanuit hun starters- of sociale huurwoning willen doorgroeien naar een ruimer huis. Dit zorgt ook voor meer doorstroming vanuit sociale huurwoningen.

Schiedam is ontdekt als stad waar het prettig en betaalbaar wonen is, waar je goed kunt ondernemen en waar voor bezoekers veel te beleven is op het gebied van historie en cultuur.

Maar Schiedam is ook de stad waar heel veel verschillende culturen en achtergronden samen leven, wat soms voor onbegrip en tegenstellingen zorgt. De stad waar het ene kind een gemakkelijker start kent dan het andere. Waar het niet voor iedereen vanzelfsprekend is dat er iedere dag eten op tafel staat. Waar de ene buurt veiliger ervaren wordt dan de andere. Zaken die stuk voor stuk dringende aandacht behoeven.

De COVID-19 pandemie heeft ook in Schiedam haar sporen nagelaten. Met name bij mensen thuis, achter de voordeur. Ook dit vraagt veel van een nieuw stadsbestuur.

D66 is een partij die niet schrikt van problemen. Voor ons bieden ze kansen zaken te verbeteren. We zijn bereid verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. Met een positieve blik op de maatschappij en met vertrouwen in mensen. D66 is een partij die verbinding zoekt, die in het midden staat. En dat is in Schiedam, zeker in een tijd van polarisatie, hard nodig.

Namens D66 wil ik mij de komende jaren, met een enthousiaste en betrokken fractie, inzetten voor de verdere ontwikkeling van Schiedam. Door de woningvoorraad in onze stad verder in balans te krijgen. Door kinderen goed en veilig naar school te laten gaan. Door de veiligheid en het veiligheidsgevoel te verbeteren. Door de uitdagingen in het sociaal domein op een creatieve manier aan te gaan. Door mensen bij elkaar te brengen en door van elkaar te leren.

In de komende raadsperiode vieren we het 750-jarig bestaan van Schiedam. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we dit feest kunnen vieren in een bloeiende stad, waar het steeds prettiger, veiliger en gezonder leven is. Waar iedereen vrij kan zijn, en waar we niemand laten vallen!

John van Sliedregt
Lijsttrekker D66 Schiedam

Tekst: D66 Schiedam
Foto: John van Sliedregt (bron foto D66 Schiedam)
(advertorial)

26-10-2021

error showing content