Vanaf het dak van Theater aan de Schie

Op oud en nieuw start om 00.00 uur vuurwerkshow

Op oud en nieuw start om 00.00 uur vuurwerkshow

SCHIEDAM - Deze jaarwisseling start om 00.00 uur precies een vuurwerkshow vanaf het dak van het Theater aan de Schie. De gemeente heeft de opdracht voor een vuurwerkshow aan Kees Janse van Brandersstad Vuurwerk gegeven.

door Jan Schrijver

Dit jaar geldt in Schiedam (en ook in Rotterdam) voor het publiek een algeheel vuurwerkafsteekverbod. "Daar willen we graag iets tegenoverzetten en dat doen we in de vorm van een centrale vuurwerkshow", zegt burgemeester Lamers vanmiddag tijdens een persconferentie. "We hebben de opdracht graag gegeven aan Kees Janse die als enige in onze gemeente de bevoegdheid heeft om professioneel vuurwerk af te steken. Om veiligheidsredenen zal in verband met deze vuurwerkshow de Broersvest op 31 december om halftwaalf 's avonds voor het verkeer afgesloten worden;  dat zal duren tot halféén 's nachts." Het Schiedamse bedrijf Shelter Security wordt door de gemeente ingezet voor de beveiling rond de vuurwerkshow. 

Voor deze locatie is gekozen vanwege de centrale ligging in Schiedam, zodat inwoners uit geheel Schiedam de plek gemakkelijk kunnen bereiken. Er wordt voor deze gelegenheid op het Stadserf een tijdelijke fietsenstalling ingericht. 

Goede plekken van waaraf je de vuurwerkshow kunt bekijken zijn volgens de burgemeester de Broersvest en het Land van Belofte. Het Stadskantoor doet het goed als decor voor een vanaf het dak van het Theater aan de Schie afgestoken vuurwerkshow, dat hebben eerdere shows tijdens de Brandersfeesten wel laten zien, zo merkt de burgemeester op.

Hoe mooi zou het zijn dat net als in Rotterdam, waar men zich rond de jaarwisseling verzamelt bij de Erasmusbrug om daar naar het vuurwerk te kijken en elkaar te feliciteren, er ook in Schiedam zo'n traditie zou ontstaan, zegt Lamers.

Foto: een eerdere vuurwerkshow vanaf het dak van het Theater aan de Schie, in het geval van de foto tijdens de Brandersfeesten (archieffoto, foto door Gert Struijs)

13-12-2022