Op dit braakliggend terrein komt een alcoholfabriek

Op dit braakliggend terrein komt een alcoholfabriek

SCHIEDAM - Op dit stuk braakliggend terrein op de hoek van de Buitenhavenweg en de Maasdijk zal een alcoholfabriek gebouwd gaan worden.

Naast de fabriek van Nolet aan de Buitenhavenweg werden door de distillateur reeds enkele jaren geleden de grond en de opstallen van de voormalige houthandel gekocht. De loodsen op dit terrein staan nu bekend als de Noletloodsen. 

Wethouder Fahid Minhas gaf gisteren in gesprek met de pers over de herontwikkeling van het gebied Nieuw-Mathenesse aan dat de gemeente graag meewerkt aan de ontwikkeling van het distilleercluster, één van de vier onderdelen van Nieuw-Mathenesse.

Een distillateur die concrete uitbreidingsplannen heeft is Nolet. Die wil aldus Minhas een alcoholfabriek bouwen. Daar is voldoende ruimte voor, omdat Nolet niet alleen het stuk Noletloodsen beschikbaar heeft voor uitbreiding maar ook het direct naast de Noletloodsen gelegen stuk grond aan heeft gekocht.

Nu betrekt Nolet de als grondstof benodigde alcohol nog uit een fabriek in Zeeland.

Foto: het braakliggende terrein op de hoek van de Buitenhavenweg en de Maasdijk; Nolet wil deze grond gaan gebruiken voor de bouw van een alcoholfabriek (c) De Schiedammer Online

17-03-2021