Op de thee in het lijstenatelier

Op de thee in het lijstenatelier

SCHIEDAM - Voor wie meer wil weten over de geschiedenis van thee en het servies dat we bij deze warme drank gebruiken, verzorgt Lijstenatelier Suzanne Klüver op dinsdagavond 11 oktober een interessante workshop.

In Nederland wordt thee de hele dag door en bij allerlei gelegenheden gedronken. Maar voordat we hier kennismaakten met thee, was dit product al zo’n duizend jaar in zwang in China en Japan. De workshop begint met een presentatie over de geschiedenis van thee en het Chinese porselein dat we ervoor gebruiken.  

Drinken uit antieke kopjes
Vervolgens gaan de deelnemers zelf met porseleinen theeservies aan de slag. Ze leren het op die manier herkennen en gaan er op een andere manier naar kijken. Onderdeel van deze ontdekkingstocht is het drinken van thee uit antieke kopjes en het eten van een Chinese traktatie van antieke voorwerpen.

De workshop duurt van 20.00 tot 22.00 uur en wordt verzorgd door Suzanne Klüver in haar lijstenatelier aan de Hoogstraat 94 in Schiedam. Zij is van huis uit kunsthistoricus, met porselein en aardewerk als specialisme.

Deelname kost 35 euro per persoon (dit is inclusief koffie, thee en informatiesheet); aanmelden kan via lijstenatelier@gmail.com. De workshop gaat door bij tenminste zes deelnemers en er kunnen maximaal tien mensen aan meedoen. Meer informatie staat op https://www.suzannekluver.nl/project/40/Workshops

Tekst: door Vincent Krabbendam
Foto: door Vincent Krabbendam
(advertentie)

05-10-2022