Op bezoek bij de boerderij 'Hoeve Rust-hoff'

Op bezoek bij de boerderij 'Hoeve Rust-hoff'

MAASLAND - Met als thema ‘Midden-Delfland zegt het met groen’ organiseert Agrarische Natuurvereniging Vockestaert ook dit jaar weer 'Met Vockestaert de Boer op'. Op zaterdag 29 april stellen Jeroen en Gusta van der Kooij hun boerderij 'Hoeve Rust-hoff' aan de Broekpolderweg 3 in Maasland open, van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Op de boerderij kunnen de koeien, melkrobot en boerderijwinkel bekeken worden. Er wordt een zuivelproeverij georganiseerd om de producten van de zelf verwerkte melk van de Blaarkoppen te proeven. “Een ijsje van eigen zuivel mag daarbij natuurlijk niet ontbreken en bieden wij gratis aan”, zegt Vockestaert. Voor kinderen is er o.a. een boerderijquiz, waarmee een heus 'boerderijbewijs' gehaald kan worden en er kan geknutseld worden. De boer en boerin beantwoorden vragen over het boerenbedrijf.

Excursies
De nabijgelegen eeuwenoude eendenkooi van Natuurmonumenten is deze dag ook te bezoeken. “Een uitgelezen kans om meer te horen over de werking en de geschiedenis van dit cultuurhistorische en typisch Nederlandse fenomeen", zo zegt Natuurmonumenten. Of je kan op een wagen mee een stukje het land in om weidevogels en -nesten te spotten. Beide excursies zijn ook erg leuk en leerzaam voor kinderen. Er geldt per keer wel een maximaal aantal deelnemers. Op www.vockestaert.nl staat meer informatie over de vertrektijden van de excursies.

Foto: Jeroen en Gusta van der Kooij in de stal bij hun koeien (foto door Fred van Diem)

19-04-2023