OORLOG in jouw huiskamer

OORLOG in jouw huiskamer

SCHIEDAM - Op zondag 11 april 2021 gaat 'OORLOG Wat zou jij doen als het hier was?' in première. Dit is de nieuwste voorstelling van De Stokerij Schiedam. De voorstelling kan voorlopig nog niet in het theater spelen, dus gaat actrice Anne Rats op tournee langs huiskamers.

In deze muzikale voorstelling neemt Anne Rats je mee op een reis naar Egypte die zij samen met haar familie moet maken vanwege een aanval op Nederland. Hoe voelt het om zelf in de schoenen van de vluchteling te staan? Hoe overleef je als je geen Arabisch kunt spreken of lezen? Als je de cultuur niet kent? Hoe verdraag je jaren in vluchtelingenkampen, zonder school of werkvergunning? Hoe vind je een nieuw thuis? OORLOG is een spannende voorstelling over oorlog, vluchten en je ergens thuis voelen en geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

Anne Rats over OORLOG: “Ook al hebben we in 2021 al 76 jaar geen oorlog meer gehad in Nederland, oorlog bestaat overal. En of je nu oorlogje speelt met je vrienden, een leger bouwt in een computerspel of de ‘echte’ oorlog ziet op het journaal: het lijkt ver weg, het lijkt niet over jou te gaan. Maar: wat als de oorlog nu opeens bij ons uitbreekt?”

Benji, 19 jaar, na huiskamer try-out OORLOG: “De voorstelling zet je aan het denken. Het verhaal wordt heel spannend verteld, met alle bijbehorende emoties, maar ik ga ook wel denken 'wat zou ik doen?’”

OORLOG in jouw huiskamer
Vanwege de sluiting van theaters, bieden De Stokerij Schiedam OORLOG van april tot en met juni 2021 als huiskamervoorstelling aan. Als je een huiskamer hebt waar Anne 1,5 meter afstand kan houden tot jou en je familie, dan kun je Anne uitnodigen om de voorstelling te komen spelen. In het theater zit je doorgaans veel verder dan 1,5 meter van de acteurs af dus dit is een unieke kans om de voorstelling van heel dichtbij te beleven. Anne komt alleen en speelt OORLOG voor iedereen binnen jouw huishouden vanaf 10 jaar.

Duur voorstelling: 50 minuten
Prijs: 150 euro (exclusief reiskosten buiten Schiedam)
Boekingen via: info@destokerijschiedam.nl

Aan deze voorstelling werken mee:
Concept en tekst Anne Rats, Janne Teller
Regie Koen Wouterse
Spel Anne Rats
Fotografie Twan de Veer
Vormgeving/decor Anouk van Mil
Marketing Dieke van der Spek
Techniek Rodney Breen
Met dank aan Cok van Vuuren, Mary Gauthier, Robert Johnson

Foto: campagnebeeld gemaakt door Twan de Veer

383774-STO OORLOG2021_beeldTwandeVeer-3e5410-original-1617190945

01-04-2021