Uitslag van 2 gemeenten is nog niet binnen, waaronder Schiedam

Ook voor verkiezing waterschap Delfland is BBB de winnaar

Ook voor verkiezing waterschap Delfland is BBB de winnaar

DELFT - Op basis van 89% van de getelde stemmen komt de BBB als winnaar uit de bus bij de waterschapsverkiezingen voor Hoogheemraadschap van Delfland. Van de gemeente Schiedam en Leidschendam-Voorburg is de voorlopige uitslag nog niet binnen. Er hebben 370.000 kiezers gestemd voor de waterschapsverkiezingen.

uitslag

Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt: “Het was een mooie verkiezingstijd. We hebben duidelijk gemaakt dat het waterschap er echt toe doet. Ik wil de gemeenten in onze regio een compliment maken voor het harde werk en betrokkenheid bij deze verkiezingen.”

Volgens de huidige tussenstand boekte de BoerBurgerBeweging, die voor het eerst meedoet aan deze verkiezingen, met 15,4% bij het Hoogheemraadschap van Delfland de grootste winst. Deze voorsprong kan niet meer ingehaald worden door een van de andere partijen. Piet-Hein Daverveldt: “Ik feliciteer de BBB met de overwinning.”

Voorlopige uitslag
De voorlopige verkiezingsuitslag maakt het Hoogheemraadschap van Delfland vrijdag 17 maart bekend. De bekendmaking van de definitieve uitslag volgt op donderdag 23 maart. Dan wordt duidelijk welke kandidaten zijn verkozen.

Foto: Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt feliciteert Nieske Dijkshoorn van de BBB met de overwinning

16-03-2023