In samenwerking met J&S en De Buurtvrouw

Ook De Erker gaat de 'behoeftelijnknop' aanbieden

Ook De Erker gaat de 'behoeftelijnknop' aanbieden

SCHIEDAM - Ontmoetingscentrum De Erker in Schiedam West gaat de 'behoeftelijnknop' aanbieden. Dat gebeurt in samenwerking met Stichting J&S Projecten en met stichting De Buurtvrouw.

"Sinds de start van de Covid-19-pandemie is het helaas een feit geworden dat veel senioren weinig sociale contacten hebben en vaak alleen thuis zitten. Stichting J&S Projecten heeft daarom de behoeftelijn opgezet. De behoeftelijnknop is een fysiek en losstaand kastje met een grote drukknop. Dit kastje komt op aanvraag bij wijkbewoners thuis te staan. Bewoners kunnen van de knop gebruikmaken als zij behoefte hebben aan een praatje of wanneer zij boodschappen nodig hebben of als er een klein klusje gedaan moet worden."

De behoeftelijnknop is nu voor bewoners in Schiedam West op aanvraag te krijgen bij De Erker. Deze knop staat in verbinding met de vrijwilligers in De Erker. De Erker start vandaag met de installatie van deze knop. Wanneer bewoners op de knop drukken, komt er bij De Erker een melding binnen. Dan neemt een vrijwilliger van De Erker contact op om te vragen waarmee kan worden geholpen. Stichting De Buurtvrouw ondersteunt hierbij stichting De Erker. De Buurtvrouw biedt extra vrijwilligerhandjes als ondersteuning aan het team van de Erker. Ina Blans: "Waardoor we iedereen die hier behoefte aan heeft een klein stukje geluk aan de voordeur kunnen brengen. De Erker denkt op deze wijze nog meer een verbindende factor voor de bewoners van Schiedam te zijn."

Deelname is gratis. Een inwoner van Schiedam West die gebruik van de behoefteknop wil gaan maken, kan zich opgeven via info@wijkcentrumdeerker.nl

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Schiedam en het Fonds Schiedam
Vlaardingen.

Lees ook ons eerdere artikel:
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/aantal-behoeftelijn-knoppen-met-veertig-uitbreiden

Foto: Mieke Wigmans (links) en Ina Blans bij de start van de samenwerking (fragment uit video door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam)

03-05-2021