Ook de Bram bakt door

Ook de Bram bakt door

SCHIEDAM - Ook bij Bram Ladage in winkelcentrum Spaland zijn ze blij dat ze tijdens de harde lockdown open mogen blijven.

door Jan Schrijver

De inlooproute naar de counter is duidelijk aangegeven en op de gemeentelijk bankjes die er op zo'n meter of tien van de counter staan, zijn roodwitte stroken geplakt om duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is dat je er gaat zitten. 

Dat ligt wel gecompliceerd. Terwijl wij er staan te kijken, vraagt een van de dames van Bram Ladage aan een klant, die net een bestelling in een tas van Bram Ladage heeft afgehaald en op zo'n bankje is gaan zitten, of ze weer op wil staan en verder wil gaan. Niet dat de klant ter plekke aan haar frietjes was begonnen, maar dan nog is het niet toegestaan te gaan zitten met een bestelling. Er dient immers sprake te zijn van afhalen. Aan de medewerkers van het verkopende bedrijf is het vervolgens om dit te handhaven.

Ga er maar aanstaan! Dat is verre van gemakkelijk om iemand - die toch tot je gewaardeerde klanten behoort - erop aan te spreken dat hij of zij niet even mag gaan zitten op de gemeentelijke bankjes. 

bankjes

Maar wat als er nu mensen in het winkelcentrum lopen, die even gaan zitten op dezelfde bankjes? Ja, dan zal het uiteraard niet aan de uitgever van afgehaald eten zijn om hier iets van te zeggen. Dan is het geheel en al de verantwoordelijkheid van de burger zelf. Gaan de gemeentelijke handhavers dan optreden, omdat iemand zich - zoals dat formeel heet - 'onnodig ophoudt' op een plek? En als het nu een senior is, die even op adem moet komen? Ja, dan ligt het mogelijk weer anders. Kortom, het is voor burgers, ondernemers en handhavers leven en werken in een tijd vol onduidelijkheid.

Foto: de medewerkers van de Bram in winkelcentrum Spaland zijn in ieder geval blij dat zij duidelijkheid hebben verder te kunnen met hun werk. Sam, Lisa, Marianka, Froukje, Bo, Lynn, Jaya en Kelly heten je van harte welkom om patat of een snack af te halen 

16-12-2020