DENK stelt vernielers en dieven van reclameborden ultimatum:

'Ook asociale engnekken die andermans spullen jatten en vernielen, verdienen 2e kans'

'Ook asociale engnekken die andermans spullen jatten en vernielen, verdienen 2e kans'

SCHIEDAM - DENK Schiedam plaatste in Schiedam 250 sandwichborden om lantarenpalen. Dat zorgde voor de nodige reuring in de stad. Voor de plaatsing had de partij toestemming van de gemeente. Het leidde tot verdeelde reacties bij de inwoners van Schiedam. Het is hoe dan ook niet toegestaan het recht in eigen hand te nemen en borden te vernielen of te verwijderen. Dat is wel gebeurd. In niet mis te verstane bewoordingen gaat de partij nu in de tegenaanval. Dat lees je hieronder. Daarbij wordt een ultimatum gesteld aan vernielers en dieven van borden, waarvan de partij zegt camerabeelden te hebben. Daarin staat niet wat de partij doet als het ultimatum wordt overschreden. De bewijzen aan de politie overdragen, is dan de wenselijke actie. Eigenrichting is ook omgekeerd niet te tolereren uiteraard.

INGEZONDEN

"Ook vandalen verdienen een tweede kans. Zoals jullie weten hebben wij de stad gesierd met 250 DENK-sandwichborden. Wij hebben echt superleuke reacties ontvangen van honderden Schiedammers.

Ook zijn er helaas een aantal zielepoten die onze borden stelen en vernielen. Dankzij oplettende Schiedammers hebben wij inmiddels tientallen aan bewijs- en beeldmateriaal van zeker vijf asociale engnekken die het kennelijk normaal vinden om andermans spullen te jatten en te vernielen! Maar ook zij verdienen een tweede kans. Daarom hebben deze personen tot morgenochtend 10:00 uur de tijd om zich te melden. Met de voorwaarde dat ze de kosten voor gestolen en vernielde borden op hun rekening nemen en de borden herplaatsen. #DENKanders.

Dogukan Ergin,
Fractieleider DENK Schiedam"

We vroegen Ergin naar de stappen die DENK zal ondernemen. "Wij beraden ons op alle mogelijke stappen. We geven mensen eerst de mogelijkheid om zichzelf aan te geven", is zijn antwoord.

Lees ook onze eerdere artikelen:
Sandwichborden DENK zorgen voor reuring
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/sandwichborden-denk-zorgen-voor-reuring

Ook politieke partij NIDA maakt reclame op straat
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/ook-politieke-partij-nida-maakt-reclame-op-straat

Gemeente verwijdert politieke reclame van partij NIDA
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/gemeente-verwijdert-politieke-reclame-van-partij-nida

Foto: sandwichborden op de Parkweg in Nieuwland (foto (c) De Schiedammer Online)

03-03-2021