Kunstzinnige wedstrijd voor kinderen:

'Ontwerp een ei dat nog niet bestaat'

'Ontwerp een ei dat nog niet bestaat'

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam en Schiedam Centrum organiseren een ontwerpwedstrijd voor kinderen. Met het 'ontwerpen van een ei dat nog niet bestaat' kunnen kinderen een prijs winnen, 'een rijk gevuld paaspalet'.

De meest verrassende werken zullen online tentoongesteld worden op de site van Stedelijk Museum Schiedam. 

Begin deze week hebben alle scholen en kinderopvanginstanties inspiratievellen ontvangen voor hun kinderen met daarop de oproep 'Eigenwijze kunstenaars gezocht!' De twee organisaties roepen kinderen op om een ei te ontwerpen dat nog niet bestaat. Dat mag op het bijgeleverde vel, maar niets is te gek. Ook 3-d creaties zijn bijvoorbeeld welkom. Op stedelijkmuseumschiedam.nl/pasen-in-het-museum-en-de-stad staan ter inspiratie allerlei kunstwerken die gerelateerd zijn aan Pasen.

Museumdirecteur Anne de Haij: "Het is leuk om kinderen te prikkelen en uit te dagen om hun eigen kunst te maken. We helpen ze graag op weg door te laten zien wat andere kunstenaars hebben gemaakt. We willen meegeven dat je met kunst alle kanten op kunt. Jij bent de baas!" Centrummanager Kitty Buijtendijk: "We missen onze kleine bezoekers in de stad en proberen op deze manier er toch voor ze te zijn. We wilden graag iets met het museum samen doen. Dat ze nu niet open zijn, betekent niet dat ze stil zitten. In tegendeel ze barsten van de ideeën! Het is heel fijn om zo'n partner in de binnenstad te hebben."

Er zijn ook ondernemers die voor het ontwerpen van het ei bruikbare restmaterialen aanbieden, zoals Atelier Anita de Groot. "Super als je aan de slag wilt met allerlei stofjes", zegt Buijtendijk enthousiast.

Een inspiratievel kun je downloaden via https://schiedamcentrum.nl/pasen-in-het-museum-en-de-stad/

Deelnemers kunnen de foto van hun creatie delen op Instagram @schiedamcentrum en/of @stedelijk.museum.schiedam

paasactie met stedelijk museum schiedam (1) 

 

27-03-2021