Tegel is tevens ter nagedachtenis aan Hans Amsterdam

Onthulling tegel om stil te staan bij uitgevoerd funderingsproject

Onthulling tegel om stil te staan bij uitgevoerd funderingsproject

SCHIEDAM - Donderdagmiddag is door wethouder Antoinette Laan een tegel onthuld ter afsluiting van een funderingsproject in Schiedam West. Hieronder lees je een bericht van een van de trekkers van het project, Mo Elkiki.

INGEZONDEN

"Funderingsproblematiek is iets dat in Schiedam vaker voorkomt dan ons lief is. Daarom hebben woningeigenaren en het Servicepunt Woningverbetering de handen ineen gesloten om, met succes, funderingen te herstellen.

In december 2017 zijn in Schiedam West de woningen aan de Rembrandtlaan 11 t/m 25 en Jan Steenstraat 2-4 aangemerkt als funderingsincident. Trekkers van het project, Mo Elkiki en Hans Amsterdam (Tevens woningeigenaren), spanden zich in om eigenaren van deze woningen te ondersteunen en te helpen. Om alle eigenaren goed te informeren werden bijeenkomsten georganiseerd. Naast elkaar liggende panden delen vaak een fundering. Funderingsherstel is daarom een traject waarbij buren het met elkaar eens moeten worden om samen een opdracht uit te kunnen zetten. De uitvoering kan pas van start gaan nadat alle aannemingscontracten zijn ondertekend.

Nu was het tijd voor een feestelijke afsluiting aangezien de funderingen van de woningen eind maart 2023 zijn hersteld en opgeleverd! Wethouder Antoinette Laan heeft afgelopen donderdagmiddag aan de Rembrandtlaan een tegel onthuld. Deze tegel symboliseert de afsluiting van het project, maar is ook ter ere en ter nagedachtenis aan Hans Amsterdam. Hans Amsterdam, één van de trekkers en tevens één van de eigenaren, heeft helaas de uitvoering en de oplevering van het funderingsherstelproject niet meer mogen meemaken."

Foto boven: wethouder Laan onthult de tegel, foto onder: een tekst op het trottoir (foto's door Mo Elkiki)

Lees ook:
App waarmee je van veel huizen in Schiedam kunt zien hoe de fundering is

Tips voor onderhoud en herstel van je huis; Servicepunt Woningverbetering lanceert Duurzaam Doeboek

Interview met Erik Veldman, adviseur bij Servicepunt Woningverbetering

Afbeelding van WhatsApp op 2023-05-12 om 17.13

13-05-2023