Onthulling zestal historische jeneverreclames

Onthulling zestal historische jeneverreclames

SCHIEDAM - Zes historische jeneverreclames die onlangs aangebracht zijn op gevels in de binnenstad van Schiedam worden donderdagmiddag met enkele activiteiten van 15.00 tot 16.00 uur door wethouder Anouschka Biekman officieel onthuld.

IMG_4102
Op verschillende panden in de binnenstad is afgelopen vrijdag een display bevestigd met daarop de onlangs aangebrachte zes historische schilderingen, hier zie je de display op het pand Hoogstraat 22

"Met vier eeuwen jenevergeschiedenis is Schiedam de jeneverhoofdstad van de wereld. Om dit rijke jeneververleden nog verder te versterken, onthult wethouder Anouschka Biekman op donderdag 5 oktober een aantal nieuwe historische jeneverreclames. De in totaal zes handgeschilderde reclames worden aangebracht op de gevels van panden in de binnenstad", zo laat de gemeente Schiedam weten.

Vanaf de startlocatie Hoogstraat 22 (op de hoek Hoogstraat – Broersveld, het pand waar ooit lunchroom De Koffiepot was gevestigd en tegenwoordig een bazarachtig winkeltje) wandelt ze hierbij langs enkele locaties. Op elke locatie gebeurt iets bijzonders:

- Korte presentatie over keuze schilderingen door Marco Spruit Bleeker van het Jenevermuseum

- Toelichting over het aanbrengen van de schilderingen door Signpainters

- Spoken word door Kershawn Rijssel  

Foto boven het artikel: de schildering op het pand Hoogstraat 78

 

 

28-09-2023