In regio Westland zetten negen kwekers de deuren van de kas open

Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas

Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas

WESTLAND - Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouw sector op zaterdag 6 april en zondag 7 april en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven.

Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer. Kom in de Kas is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om  zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij
Wist je dat …. veel bloemen , planten, groenten en fruit in Nederlandse kassen worden geteeld? Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Bij negen bedrijven kun je zien hoe alles groeit en bloeit en wordt verpakt en kun je vragen stellen. Op de bedrijven zijn de volgende gewassen te bewonderen: Celosia, Kalanchoë, Phalaenopsis, Orchidee, Rozen, Irissen, Violieren, Tomaten, Euphorbia Milii, Lisianthus, Kokos producten en Perkgoed. Elk bedrijf is uniek en de moeite waard om te bezoeken. Zij laten graag zien met hoeveel passie de gewassen worden gekweekt en welke inspanningen er worden gedaan om zo duurzaam mogelijk te telen door de inzet van LED verlichting, gerecyclede en recyclebare trays en potten, aardwarmte, hergebruik van water en meststoffen, zonnepanelen, enz. Kom het allemaal ontdekken.

Activiteiten
Met activiteiten voor jong en oud en boeiende kijkjes achter de schermen is het de moeite waard om op een van deze bijzondere dagen naar Kom in de Kas te gaan! Kinderen kunnen meedoen aan een quiz en springen op een springkussen. Ook een schminkteam is aanwezig.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio Westland nemen negen bedrijven deel. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden.
Openingstijden 
Zaterdag 6 en zondag 7 april van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Parkeren
Gratis parkeren kan bij Bloemenveiling Royal Flora Holland
Adres
Middelbroekweg 29, 2675 KB Honselersdijk.
Van daaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven.
Voor bezoekers met een invalidenkaart is er beperkt parkeergelegenheid bij het eerste bedrijf. Zij kunnen zich van tevoren melden via secretariaat.westland@komindekas.nl.

Het advies is om op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis en zonder sponsors is het niet mogelijk om zo’n evenement te organiseren. Daarom is het Westland blij met hun steun en met name van regionale hoofdsponsor Moore DRV. Moore DRV is een accountants- en adviesbureau gevestigd aan de Zuidweg 59 te Naaldwijk, voor meer informatie zie www.drv.nl.

Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Linkindin.
Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Fotografie :
Rolf van Koppen

240312 Rolfvankoppenfotografie def

12-03-2024