Ontdek de sportieve kant van Schiedam

Ontdek de sportieve kant van Schiedam

SCHIEDAM - Schiedam is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De geschiedenis van Schiedam gaat terug tot de 13e eeuw. Deze stad heeft deze zomer veel te bieden voor als je op zoek bent naar actieve bezigheden. Zo moeten we balanceren met de extra wijntjes of cocktails die we drinken in de zomerperiode, hierdoor kan je dus goed voor een actieve activiteit kiezen om een beetje te compenseren. Dan heb je geluk, want Schiedam spat van de actieve bezigheden. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke buitenactiviteiten of ook wilt genieten van de bezienswaardigheden in de stad. Zo laten we zien wat je deze zomer allemaal kunt doen in Schiedam. 

Fietsen langs historische bezienswaardigheden
Schiedam staat onder andere bekend om zijn veelzijdige aanbod van cultuur en zijn historische gebouwen, waaronder de beroemde molens. Zo kan je de fiets pakken en de stad verkennen. Zo zie je niet alleen de mooie molens, maar ook de prachtige architectuur. Je kunt genoeg leren over de stad vanaf de fiets, zo kan je soms afstappen om nog meer te leren over de stad.

Vergeet je sportlegging met zak niet, want daar kan je onder andere je telefoon of camera veilig in opbergen. Je wilt natuurlijk wel foto’s maken van de stad. Ook kun je soms een pauze nemen bij een leuk terrasje om even wat te drinken, want met het warme weer moet je wel goed jezelf hydrateren. 

Het water opzoeken
Ook vanaf het water heeft Schiedam veel te bieden, zo kun je gaan kanoën op de Schie. Lekker peddelen langs de grachten en de gebouwen. Zo zie je de stad vanaf het water en dit kan op een warme zomerse dag ook nog voor verkoeling zorgen. Een leuke activiteit om met zijn tweeën te doen. Wanneer je liever op de kant blijft kan je yoga beoefenen, met uitzicht op het water. Namelijk aan de Maasboulevard. Geniet van de rust van de rivier. Dit is ook gezellig om met vrienden te doen. De sport bh top houdt je koel tijdens je yogasessie, zelfs op warme zomerdagen.

Het Beatrixpark
Het Beatrixpark in Schiedam is een prachtig groen park, voor jong en oud. Zo kun je een ontspannen wandeling maken door dit park, langs mooie natuur. Zo is het een groot park met veel bebossing en veel water, waardoor je helemaal tot rust kan komen. Ook kan je je kinderen meenemen want ook voor hen is er genoeg te beleven, zo zijn er leuke speeltuinen. Daarna is er nog de mogelijkheid om te picknicken in het park, voor de optimale beleving.

Skatebaan
Ook skateliefhebbers kunnen terecht in het Schiedam, er is namelijk een skatebaan. Hier kunnen alle niveaus terecht, dus ook als je nog nooit op een skateboard hebt gestaan kun je dit een keer proberen. Niet alleen met de skateboard maar ook met rolschaatsen kun je hier terecht. Door de parken heen kan je ook goed skeeleren. Schiedam biedt deze zomer actieve mogelijkheden voor avonturiers en natuurliefhebbers. Ongeacht je voorkeur, Schiedam heeft het allemaal. 

Tekst: Marcel Hiemstra
Foto: Louise Melchers

28-08-2023