Ons kent ons op afscheidsreceptie drietal wethouders

Ons kent ons op afscheidsreceptie drietal wethouders

SCHIEDAM - De oud-wethouders Patricia van Aaken, Marcel Houtkamp en Duncan Ruseler hebben vanmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur officieel afscheid genomen op het plein voor het Stedelijk Museum Schiedam.

door Jan Schrijver

plein2

"De wethouders stellen het op prijs om op een informele manier afscheid te nemen. Er worden geen toespraken gehouden. Uiteraard krijgt u uitgebreid de gelegenheid de wethouders te spreken", zo had de gemeente aangekondigd. Onder de gasten zagen wij vooral de nieuwe wethouders, de raadsleden uit de nieuwe en/of de vorige gemeenteraad, enige ambtenaren, kunstenaars, en Schiedammers die ambts- of beroepshalve vaak met wethouders te maken hebben. De 'doorsnee inwoner' van Schiedam was nauwelijks vertegenwoordigd. 

"Tijdens de collegeperiode van de wethouders is onder meer het Stedelijk Museum Schiedam grondig gerenoveerd. Het museum is hiermee klaar voor de toekomst. Zowel qua gebouw als met haar tentoonstellingen", zo had de gemeente gezegd in de aankondiging van het informele afscheid van de wethouders. Tijdens de afscheidsbijeenkomst konden de bezoekers aan de receptie het op 14 mei heropende museum bezoeken.

plein3

06-07-2022