In Stedelijk Museum Schiedam

Diverse gratis activiteiten rond expositie 'Uit Armoede'

Diverse gratis activiteiten rond expositie 'Uit Armoede'

SCHIEDAM - De verrassende en onconventionele tentoonstelling 'Uit Armoede', die samen met elf Schiedamse ervaringsdeskundigen tot stand is gekomen, laat de vele gezichten van armoede zien.

Tijdens de duur van de tentoonstelling (t/m 9 juni 2024) willen we buiten de grenzen van het museum treden. Daarom organiseert het museum verschillende activiteiten om enerzijds de bewustwording rondom dit thema te vergroten en anderzijds voor mensen die moeite hebben om rond te komen, voor hen toch een bezoek aan deze tentoonstelling mogelijk te maken.

Aan deze activiteiten willen we graag meer aandacht geven, in de hoop dat mensen door het zien van de tentoonstelling zich ook gesterkt voelen en een steun in de rug ervaren door lotgenoten die hun verhaal vertellen.

Zo zijn er via de verschillende wijkcentra vrijkaartjes af te halen voor het museum inclusief een gratis kopje koffie of thee. Ook bieden we gratis kinderfeestjes aan, die te boeken zijn.

Iedere zondag kan jong en oud gratis iets leuks maken in het Inloop Atelier. Het museum is ook een menstruatie Uitgifte Punt (MUP) en er zijn gratis drankjes en lunch beschikbaar via Heat & Eat in onze kapel.

Kijk hier voor meer informatie over deze activiteiten: https://stedelijkmuseumschiedam.nl/activiteiten/activiteiten-voor-mensen-die-met-te-weinig-geld-moeten-leven/

Gratis vrijkaartjes kunnen afgehaald worden bij deze wijkcentra, zie alle locaties hier: https://stedelijkmuseumschiedam.nl/activiteiten/activiteiten-voor-mensen-die-met-te-weinig-geld-moeten-leven/gratis-kaartje-voor-het-museum/

Ook bieden we speciale duo-rondleidingen aan, gegeven door een museumdocent en ervaringsdeskundige voor organisaties die zich meer in armoede willen verdiepen.

Lees hier meer: https://stedelijkmuseumschiedam.nl/activiteiten/rondleiding-met-een-ervaringsdeskundige/

Hier lees je ons eerdere artikel over deze expositie:
Expositie "Uit Armoede" geopend in Stedelijk Museum Schiedam

06-02-2024