Auto rijdt

Ongeval vanochtend vroeg op Broersvest

Ongeval vanochtend vroeg op Broersvest

SCHIEDAM - Op de Broersvest, net na de kruising met de Boterstraat, heeft om kwart voor 6 donderdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden.

De politie werd om 5.48 uur gealarmeerd voor het ongeval. Drie minuten later werd de eerste ziekenauto gealarmeerd en ongeveer een kwartier later de twee ambulance.

Een personenauto is uit koers geraakt en over een verkeerslicht gereden. Via de verhoogde berm kwam de auro uiteindelijk tegen een paal tot stilstand. De vier inzittenden konden allen zonder hulp uitstappen. Na controle door ambulancepersoneel zijn twee personen meegenomen naar het ziekenhuis, voor verder onderzoek, maar de verwondingen leken mee te vallen.

De Broersvest werd afgesloten, waardoor er geen autoverkeer mogelijk was tussen de 's Gravelandseweg en de Koemarkt. Ook rijden er geen trams tussen het Marconiplein en Schiedam Noord.

De RET meldt: "Door een stremming bij Broersvest/Rotterdamsedijk wordt op tramlijn 21 en 24 in beide richtingen niet gereden tussen Broersvest en Marconiplein v.v.

De volgende haltes zijn vervallen:

- Rotterdamsedijk

- Hogenbanweg

- Het Witte Dorp

- Broersvest

- Koemarkt"

Foto door Marcel Heinsbroek

05-05-2022