'Gemeente steekt kop in het zand'

Ongeluk Van Beethovenlaan maakt omwonenden laaiend

Ongeluk Van Beethovenlaan maakt omwonenden laaiend

SCHIEDAM - Op de Van Beethovenlaan is twee dagen terug een meisje van zes jaar, dat overstak naar het Chopinplein, aangereden. Vanwege het project 'van het gas af' lagen de straten enige tijd open. Nu is er een nieuwe verkeerssituatie ontstaan waar omwonenden met afgrijzen naar kijken: 'We zagen de ellende al aankomen,' aldus een van hen.

Alle hedendaagse snelheidsbeperkende maatregelen zoals versmallingen, verhogingen, drempels en aan één kant haaientanden, zijn getroffen, behalve zebrapaden. Van oudsher een veilig geachte zone voor voetgangers.

De omwonenden vragen al enige tijd om terugkomst van de zebrapaden. Het antwoord dat wordt gekregen is van het type 'steek-je-kop-maar-in-zand' en luidt: 'Het betreft hier een dertigkilometergebied en daar zijn geen zebrapaden nodig, want: de automobilist mag hier niet harder rijden.' Ook vindt de gemeente het verschrikkelijk wat er is gebeurd.

De Van Beethovenlaan is een drukke weg en sommige automobilisten rijden keurig dertig kilometer. Het merendeel heeft echter lak aan de snelheidsbeperking en rijdt stukken sneller dan dertig kilometer. Niet alleen hier, wordt ook op het gedeelte tussen Oreliopark en Griegplein te progressief gas gegeven. Op die plek geen verhogingen en de snelheid kan en wordt hier flink worden opgevoerd. Regelmatig handhaven en het uitdelen van boetes is een optie.

Foto's
Van Beethovenlaan: situatie november 2022 vóór de herinrichting ook al jaren 30km-zone met oversteekplaatsen.

240124 Van Beethovenlaan2

240124 Van Beethovenlaan3

24-01-2024