Onderzoek naar de relatie tussen Schiedammers en de politie

Onderzoek naar de relatie tussen Schiedammers en de politie

SCHIEDAM - Fatima al Masoudi, studente aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en inwoonster van Schiedam, doet voor haar studie onderzoek. Zij studeert opsporingscriminologie. Voor haar afstudeerscriptie onderzoekt zij de relatie tussen de inwoners van Schiedam en de politie. Er staat op een webpagina van de universiteit een enquête. Fatima al Masoudi vraagt aan inwoners van Schiedam deze enquête in te vullen.

INGEZONDEN

Op de webpagina van de universiteit staat de volgende inleiding:

"Beste Schiedammer,

In het kader van mijn masterscriptie voer ik een onderzoek uit naar de meningen ten aanzien van de politie en factoren die hiermee kunnen samenhangen. Het verkrijgen van inzicht in de meningen en factoren is van belang om de relatie tussen de Schiedammers en de politie indien nodig te verbeteren.

De vragenlijst bestaat uit drie onderdelen: uw sociaal demografische kenmerken, ervaringen met de politie en uw mening over de politie.

De vragenlijst is geheel anoniem en de antwoorden worden strikt vertrouwelijk verwerkt en worden enkel in het kader van mijn masterscriptie gebruikt. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag nemen.

U kunt op elk moment stoppen met de vragenlijst.

Voor eventuele vragen en of opmerkingen kunt u contact met mij opnemen via: f.z.al.masoudi@student.vu.nl."

Hier staat de link naar de enquête:
https://vuamsterdam.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6yw4py62z7aKY0C

Achtergrondinformatie
Wij vroegen Fatima al Masoudi om achtergrondinformatie van haar onderzoek. De door haar gegeven achtergrondinformatie kun je hieronder lezen.

"Ik ben student aan de Vrije Universiteit Amsterdam met als afstudeerrichting de master opsporingscriminologie. 

Ik ben een jaar geleden verhuisd naar Schiedam, waarbij mij in een korte tijd is opgevallen dat de politie weinig op straat is. Er is een lage sociale cohesie in de wijk en veel rondslingerend afval. Dit heb ik met mijn begeleider besproken en we hebben ervoor gekozen om “attitudes ten aanzien van de politie in Schiedam” te onderzoeken.

In het onderzoek staat de mening van de Schiedammers centraal. 

Mijn onderzoek is voor een deel kwantitatief, door de enquête, en een ander deel kwalitatief, door het uitvoeren van interviews. Aan het eind van de enquête staat ook de vraag of men geïnteresseerd is om de deel te nemen aan een interview. 

De enquête is geheel anoniem en kan ingevuld worden door op een beveiligde link te klikken. De enquête is opgesteld met het programma Qualtrics." 

 

 

     

 

 

15-05-2022