Onderzoek in EMC dat de weg moet effenen voor legalisering medicinaal gebruik cannabis

Onderzoek in EMC dat de weg moet effenen voor legalisering medicinaal gebruik cannabis

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Op 8 maart gaat in het Erasmus MC (EMC) op initiatief van de Schiedamse stichting Embrace Life het in vitro onderzoek van start naar cannabis als medicijn tegen kanker. 

"Is cannabis het wondermiddel tegen kanker? Of berusten de positieve ervaringen van kankerpatiënten met cannabis op louter toeval? Dat is de hoofdvraag die Embrace Life wil beantwoorden. Dit bijzondere onderzoek dat direct op reeds verwijderde tumoren wordt uitgevoerd, is een mijlpaal in onderzoeksland", zo schrijft Embrace Life bij de aanondiging van de start van het onderzoek. 

In samenwerking met de afdeling neuro-oncologie van het EMC start de stichting, die mede is opgericht door ervaringsdeskundigen, binnenkort met dit onafhankelijk onderzoek naar de werkzaamheid van de cannabisplant op hersentumoren.

Embrace Life hoopt wetenschappelijk bewijs te vergaren voor de stelling dat cannabis werkt. Het ultieme einddoel van de stichting is het op de markt brengen van een legaal medicijn dat voor iedereen beschikbaar én vooral ook betaalbaar is.

De stichting tot slot: "Voor de vervolgfasen waarbij het hersentumoronderzoek zich onder meer richt op onderzoek in een kleine patiëntengroep is minimaal twee miljoen euro nodig. Hiermee zijn we volop aan de slag vanuit de drive om ons met hart en ziel in te zetten voor de kwaliteit van leven van onszelf en van anderen. Op weg naar de legalisering van medicinale Cannabis?"

N.B. In vitro (Latijn: in glas) is een biologische techniek die buiten het lichaam van een organisme wordt toegepast, in een reageerbuis of ander laboratoriumglaswerk. Zie verder https://nl.wikipedia.org/wiki/In_vitro#:~:text=In%20vitro%20(Latijn%3A%20in%20glas,bevruchting%20buiten%20het%20lichaam%20plaatsvindt.

Foto: van links naar rechts op de foto Mellanie Vellekoop, Rob Candeias, Olga van Harmelen, Nard Kreber, Martijn Ritmeester, uit artikel  https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/tafelronde-schiedam-brengt-3696-euro-bijeen-voor-embrace-life

 

 

01-03-2021