Onderhoud aan calisthenicsveld in Beatrixpark

Onderhoud aan calisthenicsveld in Beatrixpark

CALISTHENICS - Sinds mei 2015 beschikt het Prinses Beatrixpark over een calisthenicsveld. Momenteel vinden er enige werkzaamheden plaats, met name aan het kunstgras van het veld.

cal2

Tijdens de Dag van het Park afgelopen zondag gaf Leon Collignon van Stichting Vrienden van het Beatrixpark aan dat er goed en intensief gebruik wordt gemaakt van dit calisthenicsveld. Zie het verslag van de excursie, die in het teken stond van het beheerplan van het Prinses Beatrixpark, onder deze link: Zichtlijnen terug, kruidentuin verplaatst en fietsenstalling vernieuwd.

Calisthenics is een vorm van krachttraining waarbij verschillende oefeningen worden uitgevoerd die de grote spiergroepen aanspreken zoals rennen, staan, grijpen en duwen. De oefeningen worden met minimaal gebruik van apparatuur uitgevoerd; er wordt met name gebruikgemaakt van het eigen lichaamsgewicht (bron definitie: Wikipedia).

Schiedam heeft sinds september 2019 ook een calisthenicsveld bij de Fortunaweg in Nieuw-Mathenesse, naast de Buitensluis en bij het Gusto-monument (zie foto onder).

Foto's door Louise Melchers

calzuid

01-06-2022