Ondanks totaal van 241 runs verliest Excelsior'20 van Punjab

Ondanks totaal van 241 runs verliest Excelsior'20 van Punjab

CRICKET - Excelsior'20 heeft vandaag in de Topklasse tegen Punjab ondanks een totaal van ver boven de tweehonderd runs de zege uit Rotterdam Zuid niet naar Schiedam kunnen meenemen. 

foto's door Jos van Deventer

Punjab won de toss en besloot met fielden te beginnen. Excelsior'20 probeerde het ditmaal met Luuk Kroesen (2) en Michael Hart (23) als openers. Roel Verhagen kwam als nummer 3 niet verder dan een run. De nummers 4, Lorenzo Ingram (78), en 5 Tom Heggelman (47) brachten de hoop op een resultaat terug bij de Schiedammers. Ook Stan van Troost had een substantiële bijdrage met 48 runs. Na 50 overs stond er een te verdedigen Schiedams totaal van 241 voor 9 op het scorebord.

Het bleek erom te gaan spannen wie de punten in de zak zou gaan steken. Het was Punjab dat het Schiedamse totaal pas in de voorlaatste over wist te passeren. Daarbij waren er vooral forse bijdragen door de Rotterdamse batsmen Usman (46) en Riaz (115, not out). Na 48.4 overs stond er een Rotterdams totaal van 245 voor 7 op het scorebord. Lorenzo Ingram was aan Schiedamse zijde de bowler die de meeste wickets op zijn naam kreeg (3). 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

27-05-2023