Omleiding naar straat die in Schiedam niet bestaat

Omleiding naar straat die in Schiedam niet bestaat

SCHIEDAM - Een lezer zond ons deze foto van een bord dat staat op de hoek van de Burgemeester Knappertlaan en de Warande, met de opmerking dat hem de Jansstraat in Schiedam niet bekend is.

Ook de redactie kent geen Jansstraat. Voor de zekerheid hebben wij op Google-maps gekeken en op de Straatnamen-app van de gemeente, maar in beide gevallen kunnen we geen Jansstraat in Schiedam vinden. Wel is er een in Arnhem, in Haarlem en in Edam. Zou de maker van de borden dan een oud bord uit een van deze gemeenten hebben gebruikt, maar vergeten zijn de Jansstraat te verwijderen? Het is ons een raadsel. 

Waarvoor de omleiding is ingesteld, is wel duidelijk. Op de Nieuwe Haven zijn er nu wegwerkzaamheden, waardoor het fietspad aan een kant niet bruikbaar is.

De desgevraagde reactie van de gemeente Schiedam
"De Jansstraat bestaat inderdaad niet in Schiedam. Wij kunnen niet verklaren waarom de fout is gemaakt, maar deze wel herstellen. Inmiddels is opdracht gegeven om de Jansstraat van de borden te verwijderen. Dank aan de lezer die erop heeft geattendeerd", aldus de woordvoerder van de gemeente Schiedam. 

Foto boven: door Henk Lamphen
Foto onder: De Schiedammer Online

IMG_4199

04-10-2023