Winterpret met springkussens voor kinderen en olie-bollen-eetwedstrijd voor volwassenen

Oliebollenkraam Nico Sterrenberg ook open in 2024

Oliebollenkraam Nico Sterrenberg ook open in 2024

SCHIEDAM - In 2024 blijft Oliebollenkraam Nico Sterrenberg op de Koemarkt in Schiedam nog open tot en met 8 januari. Er zijn leuke activiteiten bij de oliebollenkraam zoals Winterpret en een oliebollen-eet-wedstrijd.

Omdat het nog kerstvakantie is houdt Oliebollenkraam Nico Sterrenberg voor de kinderen Winterpret op de Koemarkt. Er zullen van 2 tot en met 8 januari 2024 van 11.00 tot 18.00 uurspringkussens zijn voor de kinderen. De kinderen kunnen er gratis gebruik van maken. 

De oliebollen-eet-wedstrijd is op zondag 7 januari 2024 om 17.00 uur op de Koemarkt. Het is de bedoeling om in 12 minuten tijd zoveel mogelijk oliebollen (naar keuze met of zonder krenten) te eten. Deelname staat open voor personen van 18 jaar en ouder. Deelname is gratis. De prijs voor de winnaar is een diner voor twee bij restaurant De Markies in Schiedam (op de hoek van Buitenhavenweg en Rotterdamsedijk, tegenover de Koemarkt).

De inschrijving voor de oliebollen-eet-wedstrijd is geopend. Deelnemers kunnen zich opgeven via e-mail: winterpret-schiedam@hotmail.com.

In 2023 werd de oliebollen-eet-wedstrijd voor de eerste keer gehouden door Oliebollenkraam Nico Sterrenberg. De winnaar van vorig jaar, Marcel van Klink, doet opnieuw mee om zijn titel te verdedigen. Hij werkte op 7 januari 2023 liefst 13 oliebollen in 12 minuten naar binnen, wat een evenaring betekende van het wereldrecord. Gevraagd naar zijn voorbereiding antwoordde de winnaar na afloop van de wedstrijd: "Ik heb er niet voor getraind. Ik had gewoon twee dagen lang helemaal niets gegeten." Hij zal de nodige concurrentie gaan krijgen, zo is te verwachten, want de inschrijvingen komen volop binnen en niet alleen uit Schiedam. "We hebben inmiddels al deelnemers uit andere plaatsen in Zuid-Holland te weten Delft en Bleiswijk en zelfs uit de provincies Utrecht en Zeeland", zo laat Nico Sterrenberg weten. 

Fotobijschriften
Boven: de eerste oliebollen-eet-wedstrijd in volle gang op het terras van Eetcafé de Koemarkt
Onder: winnaar Marcel van Klink en organisator Nico Sterrenberg tijdens de prijsuitreiking

240104 Oliebollenwinnaar Nico Sterrenburg2

04-01-2024