Milieu-incident in parkeergarage en op straat door olie lekkende auto

Milieu-incident in parkeergarage en op straat door olie lekkende auto

SCHIEDAM - In het centrum heeft vandaag een milieu-incident plaatsgevonden, waarvan het verkeer de gehele dag last heeft ondervonden. Een personenauto, die vanmorgen op de eerste verdieping van de parkeergarage Passage stond, lekte olie. 

De auto lekte al voor dat hij binnenreed, zo laat het bij de reiniging betrokken bedrijf Pro Clean Specialistisch Reinigen weten. Door de lekkende auto ontstond er een spoor van motorolie tussen de eerste verdieping waar de auto geparkeerd heeft gestaan en de uitrit. Het werd daardoor gevaarlijk om in de parkeergarage te rijden. Vanaf vanochtend werden geen auto's meer toegelaten in de parkeergarage. Die was afgezet met een roodwit lint. Bij de ingang (die tevens de uitgang is) staat sinds vanochtend 11.00 uur een verkeersregelaar. 

De auto trok na het vertrek uit de Passage een spoor van olie. Vanmiddag rond vier uur waren medewerkers van Wilchem milieu - en incidentenmanagement op de Gerrit Verboonstraat bezig om de olie van het wegdek te verwijderen, zoals op de foto boven het artikel te zien is.

Rond circa 17.00 uur werd het roodwit lint bij de ingang van de parkeerkgarage vervangen door een hek (foto onder) en werd de verkeersregelaar die er al vanaf 11.00 uur stond, vervangen door een collega. Het Schiedamse bedrijf Pro Clean Specialistisch Reinigen is in de parkeergarage bezig de olie te verwijderen. 

lekk

29-11-2023