Oekraïense gezinnen met Lions naar Blijdorp

Oekraïense gezinnen met Lions naar Blijdorp

SCHIEDAM - De Schiedamse serviceclub Lions te Riviere heeft een uitje naar de dierentuin georganiseerd voor gevluchte Oekraïense gezinnen die in Schiedam en Vlaardingen verblijven.

Tijdens een recente vergadering van de Lions te Riviere werd het idee geopperd voor het organiseren van dit uitje voor uit Oekraïne gevluchte kinderen. Dat idee werd door de leden spontaan opgepakt en uitgewerkt. Leden doneerden en zochten ondersteuning van sponsors. Zo werd touringcarbedrijf Ringelberg bereid gevonden het vervoer te regelen en sponsoren. 

Vluchtelingen uit drie locaties werden uitgenodigd: Casa Nova (het voormalige Unilever gebouw in Vlaardingen), een boerderij aan de Broekpolderweg in Vlaardingen en Francois Haverschmidt aan de Willem de Zwijgerlaan in Schiedam. 

Om 11.45 stond de bus klaar bij Casa Nova aan de Olivier van Noortlaan. Het was een extra verrassing voor de uitgenodigde kinderen en hun ouders dat Ringelberg voor kwam rijden met een dubbeldekker. Kinderen van 0 tot 18 jaar met ouders (voornamelijk moeders) plus enkele tolken stapten in. Vervolgens werd de andere locatie in Vlaardingen en de locatie in Schiedam met de bus aangedaan. In totaal waren het 69 personen van wie 65 vluchtelingen, die chauffeur Henk met de dubbeldekker naar Blijdorp bracht. 

Rond 13.00 uur arriveerde de bus op de parkeerplaats van de diergaarde. Daar stonden leden van de Lions al klaar met de toegangskaarten en plattegronden. Bovendien kreeg ieder kind en ouder een rugzakje mee met inhoud, gezond en lekkers en een flesje koud water. Ook werd informatie verstrekt over de twee ingeplande pauzes, een voor een ijsje en een voor een patatje.

Om 17.00 uur stond iedereen moe maar voldaan bij de uitgang. Bij de bus kregen alle kinderen een knuffel: een Lions Leeuw, de kleinsten een grote leeuw en de andere kinderen een kleiner maatje.

Foto's bron Lions te Riviere


thumbnail_IMG_3971

20-07-2022