Nuttige oefenzege HBSS op nat Harga

Nuttige oefenzege HBSS op nat Harga

VOETBAL - Op een nat Harga en een ongebruikelijk tijdstip heeft HBSS een goede oefenzege behaald op collega derdeklasser SSS Klaaswaal. De Hoeksewaarders, onder leiding van Henk Dirven, doen het goed in hun derde klasse. De ploeg draait bovenin mee en strijdt op het moment met Nieuwerkerk om de koppositie.

HBSS kon bijna volledig aantreden. Buiten de langdurig geblesseerden miste Toon Wolters vandaag alleen Tijdeman en Adsalmis. In de warming up viel Dos Santos nog af maar toch was de bank met 7 wissels nog goed bezet. Onder leiding van Durgunsu werd om twaalf uur afgetrapt en gelijk nam HBSS het touw in handen. Dit resulteerde na een kwartiertje spelen in een verdiende voorsprong toen Marruchen Zimmerman een voorzet van Bel Hasani netjes binnen kopte. De ruststand werd hiermee bewerkt en na de thee wisselden beiden trainers regelmatig om zodoende iedereen speelminuten te geven.

Een jammerlijk eigen doelpunt van Danny Schaap bracht SSS terug in de wedstrijd en waar die ploeg in het tweede bedrijf tot tweemaal toe het houtwerk trof, was het toch HBSS dat aan het langste eind trok. Een voorzet van Klepke werd door Leroy van Bueren tegen de dwarsligger gekopt waarna de altijd ijverige routinier de rebound zelf tegen de touwen werkte. Nog niet één minuut later was het weer Klepke die een actie over links en een daaropvolgende voorzet goed binnengelopen zag worden door de ingevallen Kizilay. Doelman Simonis kwam niet meer onder druk en HBSS speelde de wedstrijd uit en kon zodoende een oefenzege bijschrijven. 

De vervroegde winterstop dient zich aan alhoewel Wolters vast van plan is zijn ploeg komende week nog eens onder handen te nemen en klaar te maken voor het (hopelijke) vervolg van de competitie straks in januari. Een aantal top-wedstrijden staat dan achtereenvolgens op het programma waarin de equipe de verloren momenten nog enigszins recht kan trekken en zodoende wellicht alsnog een rol van betekenis gespeeld kan gaan worden.

04-12-2021