Nuttige oefenzege HBSS in een in vier delen geknipte wedstrijd

VOETBAL - Op een - door een overvol programma B-categorie wedstrijden - achterafveld op Sportpark Harga kwamen HBSS en IJVV de Zwervers uit voor hun, naar alle waarschijnlijkheid, laatste wedstrijd van het jaar 2021. De oefenwedstrijd leverde na en achterstand uiteindelijk een doelpuntrijke zege op voor HBSS: 6-4.

Vooraf hadden de trainers afgesproken dat de te gebruiken selectie groot zou zijn en dat de beide heren zodoende kans kregen om met een aantal zaken te experimenteren. Hoewel HBSS fel van leer trok en in principe toonde de betere ploeg te zijn, nam de ploeg uit Rotterdam Zuid al snel brutaal de leiding, die na een kwartiertje zelfs werd verdubbeld. Trainer Toon Wolters moest vaak toezien hoe zijn ploeg de gecreëerde kansen niet benutte, terwijl er achterin toch af en toe wel geschutterd werd, waardoor de equipe van Peter Huisman dus een marge van twee verkreeg.

De wedstrijd werd volgens afspraak over vier helften van 25 minuten afgewerkt en pas diep in het tweede deel wist Marruchen Zimmerman het net achter de goed keepende Zwervers-goalie voor het eerst te doen bollen.

De laatste vijf minuten voor de echte rust zat wederom vol met fouten en misverstanden en nadat IJVV Zwervers daarvan dankbaar profiteerde en uitliep naar een ruime 1-4 voorsprong kon Batuhan Saglam op slag van de rust de stand nog iets dragelijker maken, 2-4.

Het tweede deel van de wedstrijd was volledig voor HBSS. Hoewel IJVV bij tijd en wijle toonde over een goede ploeg te beschikken, was team Wolters de baas op het veld. De ingevallen Tijdeman en El Harti speelden getergd en met de door Wolters zo vurig gewenste energie. HBSS liet er geen misverstand meer over bestaan en gedegen ging de ploeg op zoek naar de overwinning. Achtereenvolgens Bayraktar, El Harti en Tijdeman bogen de stand om waarna het slotakkoord van 2021 voor Levi Spencer Salomao was die een corner op maat van Adsalmis kundig en onberispelijk binnenkopte.

De laatste vier wedstrijden zijn derhalve gewonnen door de oranjehemden, waarmee met een goed gevoel richting de cruciale herstart van de competitie gewerkt kan worden. Bij hervatting staan er vijf topwedstrijden op het programma die het seizoen voor het team alsnog kunnen maken of breken. Heel duidelijk was de boodschap van Wolters aan zijn spelers: “Willen wij aanhaken en een rol gaan betekenen, dan zijn dat de weken van de waarheid en ik zie er niets in dat te vergooien. Dus zorg dat je fit aan de herstart komt te staan in januari.”

Op zaterdag 22 januari om 14.30 uur staat in 3C meteen de derby op het programma, op Sportpark Willem-Alexander: Kethel Spaland - HBSS.

HBSS staat derde met 13 punten uit 8 wedstrijden, Kethel Spaland vierde met 12 punten uit evenveel wedstrijden. VFC (22 uit 8) en Zuidland (20 uit 8) voeren de tabel in 3C aan.