Nog niet bekend of vuurwerkshow doorgaat

Nog niet bekend of vuurwerkshow doorgaat

SCHIEDAM - Om precies 00.00 uur is de planning dat de vuurwerkshow vanaf het dak van Theater aan de Schie start. Diverse gemeenten in ons land hebben laten weten dat de daar geplande vuurwerkshow wegens het slechte weer niet doorgaat. De gemeente Schiedam heeft als wij dit schrijven - halftwee zaterdagmiddag - nog geen besluit genomen of de show al dan niet doorgaat.

"Waarschijnlijk pas vanavond een definitief besluit", zo laat de dienstdoende woordvoerder van de gemeente ons vanmiddag desgevraagd weten. 

"Tijdens de jaarwisseling is iedereen van harte welkom op het Stadserf Schiedam om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. En om klokslag middernacht is het genieten van een spectaculaire vuurwerkshow! Vanaf 23:30 uur luister je naar achtergrondmuziek en op de 2 ledschermen bekijk je de klok die de minuten tot 12 uur wegtikt. Je kunt de vuurwerkshow op het Land van Belofte en op de westelijke rijbaan en stoep Broersvest bekijken", zo adviseert Schiedam Partners op zijn website.

De gemeente Schiedam geeft op twitter (30-12) de volgende tips voor het geval de show doorgaat:

"Kom je zaterdagavond voor de vuurwerkshow naar het Stadserf? 
- Stal je fiets op de Kloosterplaats  
- Broersvest tussen 23.00 en uiterlijk 1.30 uur dicht voor autoverkeer  
- Je kunt parkeergarage Stadserf tussen 23.00 en 3.00 uur niet in- of uitrijden."

Hier lees je ons eerdere artikel:
Op oud en nieuw start om 00.00 uur vuurwerkshow

Foto: een eerdere vuurwerkshow vanaf het dak van het Theater aan de Schie, in het geval van de foto tijdens de Brandersfeesten (archieffoto, foto door Gert Struijs)

31-12-2022