Meerdere melders hebben 2 personen op scooter zien wegrijden

Nog geen verdachten van plofkraak aangehouden

Nog geen verdachten van plofkraak aangehouden

SCHIEDAM - Er zijn nog geen verdachten van de plofkraak bij Albert Heijn in Winkelcentrum Spaland aangehouden. Meerdere melders hebben bij de politie aangegeven dat ze er vanmorgen vroeg twee personen op een scooter hebben zien wegrijden. Het volledige politiebericht waarin de politie dit schrijft, kun je hieronder lezen.

"De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een plofkraak in Schiedam. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Bewoners aan het Hof van Spaland in Schiedam werden omstreeks half zes in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 augustus opgeschrikt door een harde knal. Het Team Explosieven Verkenning en het Forensisch Opsporingsteam doen op dit moment onderzoek naar de plofkraak.

Getuigen gezocht
Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Wel geven meerdere melders aan dat ze twee personen op een scooter hebben zien wegrijden. Op dit moment is de politie bezig met het spreken van getuigen en het uitkijken van camerabeelden. Heeft u iets gezien van het incident of heeft u meer informatie over de verdachten? Geef het dan door via de onderstaande opties. Ook camerabeelden zijn welkom."

Online tipformulier

Meld misdaad anoniem

Ook plofkraak vannacht in Amsterdam
Ook de NOS heeft aandacht besteed aan de plofkraak in Schiedam. Ook in Amsterdam was er vannacht een plofkraak. Het NOS-artikel over beide plofkraken lees je hier:
https://nos.nl/artikel/2440512-ravage-na-plofkraken-in-amsterdam-en-schiedam

14-08-2022