Wethouder Frans Hamerslag over vervallen van tramlijn 21:

'Nog géén besluit, we gaan er stevige zienswijze op schrijven'

'Nog géén besluit, we gaan er stevige zienswijze op schrijven'

"Het is nog helemaal geen beslissing, dit is het plan van MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en RET. Als gemeente Schiedam gaan we daar nog een stevige zienswijze op schrijven", zegt wethouder Frans Hamerslag over de gisteren door MRDH gepresenteerde plannen voor het toekomstige openbaar vervoer netwerk in de regio. Jan Willem de Boer sprak met de wethouder.

door Jan Willem de Boer (video-reportage)

'Een stevige zienswijze schrijven', wil dat dan zeggen dat Schiedam de hakken in het zand zet tegen het schrappen van tramlijn 21? "Nou dat is te scherp gezegd. Ik moet eerst de stukken nog goed bestuderen en bekijken en dan we zien wat we erover opschrijven", is het antwoord van de wethouder. Als de tramlijn verdwijnt, zal dat overigens toch gauw 2030 zijn, dus lange termijn, merkt de wethouder op. 

Wat doen we overigens met die extra tunnelbak op de 's-Gravelandseweg die er al tientallen jaren ligt, maar (op een uitzondering bij wegwerkzaamheden na) nooit gebruikt is? "Er is ooit bedacht, we leggen die bak alvast aan voor als daar ooit een station komt. Nou dat station is eigenlijk nog nooit zo dichtbij geweest. Wie weet wat er gebeurt als er inderdaad een station komt? Maar daar kan ik nog geen zinnig woord over zeggen."

Hier lees je ons artikel van gisteren: Het is het plan dat tramlijn 21 verdwijnt, lijn 24 naar Holy blijft

08-02-2023