Volgend onderzoek: per buurt in West onderzoeken of betaald parkeren wenselijk is

Nog geen 30% in Schiedam West vult parkeer-enquête in

Nog geen 30% in Schiedam West vult parkeer-enquête in

SCHIEDAM - Begin september ontving men op 6306 adressen in Schiedam West een enquête over betaald parkeren, nog ruim voordat GroenLinks en Progressief Schiedam uit de coalitie stapten vanwege dit onderwerp. 1817 enquêtes werden ingevuld ofwel 29%.

door Jan Schrijver

Volgens de gemeente zijn bij deze response de uitkomsten van de enquête representatief te noemen. 

Het betaald parkeren in Schiedam West zou op 15 januari 2022 ingevoerd gaan worden. Dit gaat (voorlopig) niet door. De gemeente heeft in een brief van 14 oktober 2021 de uitkomsten van de enquête aan de bewoners van West bekendgemaakt en meldt hierin ook het volgende: "Waarschijnlijk heeft u via de lokale media vernomen dat een aantal plannen in het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit nog niet uitgevoerd kan worden. Dit betekent dat de geplande invoering van betaald parkeren in uw wijk op 15 januari 2022 niet doorgaat en dat de uitkomsten van de enquête nu geen gevolgen hebben."

Niet dat betaald parkeren voor West nu helemaal van de baan is. De gemeente gaat op buurtniveau in West onderzoeken of betaald parkeren wenselijk is. 

In de enquête konden de bewoners en ondernemers in West overigens uitsluitend kiezen tussen periodes waarin het betaald parkeren zou gaan gelden. De vraag of men betaald parkeren wenste, werd niet gesteld (daarover had de gemeenteraad immers al besloten dat dat er zou komen in Schiedam West). 

De hoofdvraag die werd gesteld was een keuze te maken tussen ondergenoemde periodes waarin betaald parkeren zou gaan gelden:
A. Maandag tot en met vrijdag van 9 tot 20 uur, en zaterdag van 9 tot 17 uur.
B. Maandag tot en met zaterdag van 17 tot 22 uur.

68% koos voor B, 32% voor A. 

Ook werd er gevraagd of er de wens is de genoemde tijdblokken uit te breiden. Geen van de mogelijkheden om de tijdblokken uit te breiden, kreeg een meerderheid van de stemmen. 

Lees ook: Motie om betaald parkeren niet uit te breiden, haalt het niet

Vertrek van GL / PS uit de coalitie naar aanleiding van mobiliteit
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/vertrek-van-gl-ps-uit-de-coalitie-naar-aanleiding-van-mobiliteit

Hoe betrouwbaar is de politiek in Schiedam
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/hoe-betrouwbaar-is-de-politiek-in-schiedam

Het gevolg is dat de bewoners van Schiedam nu nog langer geen parkeerplek kunnen vinden

Archieffoto De Schiedammer Online: een bord dat aangeeft dat hier de betaald-parkeerzone eindigt (foto door Louise Melchers)

16-10-2021