Verkeer van/naar De Akkers moet vanaf maandag via Vuurvlinderhof

Nóg een belangrijk kruispunt op Slimme Watering afgesloten

Nóg een belangrijk kruispunt op Slimme Watering afgesloten

SCHIEDAM - De bewoners van de buurt De Akkers hebben een brief gekregen van aannemersbedrijf Van Gelder dat het kruispunt Slimme Watering/De Akkers vanaf aanstaande maandag 9 januari voor drie weken is afgesloten. Het verkeer dat de buurt uit of in wil moet een andere route nemen. 

Bij de herinrichting van de buurt De Akkers zijn straten voorzien van een nieuwe riolering (gesproken wordt van fases 1 t/m 10 waarvoor dat gedaan is). Nu volgt het aanbrengen van nieuwe riolering in de zogenoemde fase 11. In deze fase zit de entree van de buurt en het kruispunt Slimme Watering met De Akkers (dit is niet alleen de naam van de buurt, maar ook een straatnaam). "Onder het kruispunt wordt een grote rioolput geplaatst", zo licht de aannemer het waarom van de afsluiting van het kruispunt toe. De aannemer verwacht dat de werkzaamheden drie weken zullen duren. 

Om de buurt in of uit te kunnen, is er een omleidingsroute via Vuurvlinderhof. De kruising tussen Tarweakker en Linzenakker blijft open. Nood- en hulpdiensten zijn, zo geeft de aannemer aan, op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

De tram rijdt alweer tot de heringerichte tramkeerlus. Het verkeer op de Slimme Watering is ook daar nog gestremd. 

Foto's door Gert Struijs

akkers2

04-01-2023