Open dag op zondag 24 maart

NME-centrum / stichting Code Groen educatie viert het voorjaar

NME-centrum / stichting Code Groen educatie viert het voorjaar

SCHIEDAM - Het hek van het NME-centrum / de stichting Code Groen educatie staat zondag 24 maart open voor inwoners van Schiedam en omstreken. Jong en oud is van 12:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom op Harreweg 10-12 om het voorjaar te vieren. Kom langs om te knutselen, dieren te aaien, of te genieten van de verschillende thematuinen.

Paddenvisjes
In verband met de excursie ‘Lentekriebels’, die op 25 maart begint, zijn jonge dieren op het erf aanwezig. Zoals ieder jaar zijn er kalfjes, kuikentjes en lammetjes. De lammetjes worden 
vergezeld door hun moeder. Wie wil, mag de dieren aaien of voeren. Paddenvisjes zijn te zien in een aquarium in het leslokaal. Het evenemententeam van KomKids is present om  samen met kinderen voorjaars’knutsels’ te maken. Voor bezoekers die graag spelletjes  spelen, is er het spannende spel ‘Tsjiep tsjiep’ met kuikentjes en een vos in de hoofdrol.

Voorlichting over de Aziatische hoornaar
De Groene Raat, schuin tegenover het NME-centrum, is ook geopend. Mensen kunnen hier moestuinplantjes kopen en stekjes of zaden ruilen. Imker Elly Rietdijk is aanwezig om over  het fascinerende leven van bijen te vertellen. Ze verkoopt ook honing. Verder geeft Elly  voorlichting over de Aziatische hoornaar. Deze wespachtige exoot is een bedreiging voor  honingbijen, solitaire bijen en andere bestuivers. Het insect dringt bijvoorbeeld  honingbijenkasten binnen en rooft de nesten leeg. Om dit leed te voorkomen, zijn bij het  NME-centrum hoornaarvallen verkrijgbaar.

Wat
Lentefeest / open dag
Wanneer
Zondag 24 maart 2024, 12:00 uur tot 16:00 uur
WaarNME-centrum Harre Wegh / stichting Code Groen educatie, Harreweg 10-12 +  voorlichtingscentrum De Groene Raat, Harreweg 19, te Schiedam
Routebeschrijving
Beide locaties zijn gemakkelijk lopend en fietsend te bereiken.
Openbaar vervoer
Tram 24 of 21, uitstappen bij halte Bachplein,  teruglopen naar het  Bospad (langs  Natuurcentrum De Boshoek lopen), bij  het fietspad linksaf de Harreweg op.
Auto
Houd Noordeinde aan op de navigatie. Ter hoogte van Noordeinde 27 zijn parkeerplaatsen.  Vanaf hier in noordelijke richting lopen en doorlopen op het fietspad Harreweg.

Het NME-centrum / stichting Code Groen educatie voert de activiteit uit in opdracht van de 
gemeente Schiedam.

240316 Lentefeest NME Centrum2

16-03-2024