Finalisten Amsterdams Kleinkunst Festival in Westvest90-kerk Schiedam

Nieuwjaarsconcert met cabaret- en pianoduo Beth & Flo

Nieuwjaarsconcert met cabaret- en pianoduo Beth & Flo

SCHIEDAM - Leuker kun je het nieuwe jaar niet beginnen! Cabaret- en pianoduo Beth & Flo verzorgt vrijdagavond 6 januari 2023 een nieuwjaarsconcert in de Westvest90-kerk in Schiedam.

“De klassieke muziek voert de boventoon, al is dat bij ons niet altijd wat je ervan verwacht. We kunnen het sowieso nooit laten om ook een paar liedjes te zingen en misschien een enkele scène te spelen”, zegt Elsbet Remijn, helft van het duo. Met vier handen op één Steinway-vleugel zijn de vrouwen voornemens er een zinderend concert van te maken. Ze brengen een feestelijk verrassingsprogramma met muziek van onder meer Schubert, Gershwin en Oliver Davis. “En als het publiek er zin in heeft, zullen we zeker ook een nieuwjaarswals spelen.”

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. In 2020 bereikte het duo de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als ‘een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes’. Beth & Flo speelden concerten en voorstellingen in grote Nederlandse theaters en zalen, waaronder Het Concertgebouw in Amsterdam. Ook toerden zij door het Verenigd Koninkrijk en traden zij op in New York en op Sicilië.

Volgend jaar verschijnt een album met gloednieuwe werken van de Britse componist Oliver Davis, dat het duo samen met het gerenommeerde Royal Philharmonic Orchestra opnam. Tot en met mei 2023 zijn Beth & Flo te zien in de Nederlandse theaters met Niet wat je denkt: een absurdistische voorstelling boordevol klassieke muziek. Kijk en luister op de website www.bethflo.com naar onder andere Ding in een ding, één van de liedjes die in Schiedam op het programma staan.

Beth & Flo | Nieuwjaarsconcert
Vrijdag 6 januari 2023 | 20.15 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl

Tekst: Westvest90
Foto: door Nanieke van den Berg
(advertentie)

20-12-2022