Is de liefde voor chocolade typisch iets voor vrouwen?

Nieuwe vacature: nachtelijke vuller van de vakken van de chocolade-automatiek

Nieuwe vacature: nachtelijke vuller van de vakken van de chocolade-automatiek

SCHIEDAM - Onder aanvoering van Jack Kerklaan als Willy Wonka, de figuur uit de boeken van Sjakie en de chocoladefabriek - onthulden vrijdagmiddag broer en zus Connor en Amy Klein, eigenaren van De Bonte Koe, de chocolade-automatiek aan de Hoogstraat.

door Jan Willem de Boer (video-reportage)

Jan Willem de Boer sprak voorafgaand aan de opening met Amy Klein. Is chocolade nu typisch iets voor vrouwen?, vroeg hij haar. Er zijn ook heel veel mannen die chocolade komen kopen in de winkel op de Lange Haven, en die kopen dat echt niet alleen voor hun vrouw. Misschien is het dat mannen er minder over praten over hoe gek zij zijn op chocolade.

au2

Met de opening van de chocolade-automatiek - de eerste in Nederland -  heeft De Bonte Koe de aftrap gegeven voor de viering van de dertigste verjaardag. Er zullen in de loop van het jaar ter gelegenheid van het jubileum meer activiteiten worden georganiseerd voor de Schiedammers. 

bk1

De belangstelling voor de opening gistermiddag om 17.00 uur was groot. Er was sprake van een ware oploop op de Hoogstraat, ter hoogte van het pand op nummer 69, waar je de automatiek vindt. Het jarige bedrijf serveerde het publiek een feestelijk drankje. Er werd meerdere malen rondgegaan met etagères met bonbons, en de dames én heren in het publiek lieten zich de verjaardagstraktaties goed smaken. 

bk4

De Bonte Koe heeft na de opening van de chocolade-automatiek een nieuwe vacature: iemand die in nachtelijke uren de vakken van de automatiek vult met onder meer de bonbons ‘Proosje’ (gevuld met Schiedamse kruidenlikeur en rozijnen) en ‘Steenkooltje’ (gevuld met karamel en amandel) en verschillende chocoladerepen. 

Ooit kende de Hoogstraat de bekende bonbonmaker Gerard Verhulsdonk, tevens jarenlang VVD-factieleider. Het 'Steenkooltje' is geïnspireerd op een van de bonbons van Verhulsdonk, zo liet Amy Klein weten in het interview met Jan Willem. Dat interview zie je door de afbeelding onder het intro van dit artikel (afbeelding met het pijltje) aan te klikken. 

Hier lees je een eerder artikel op onze website:
De Bonte Koe opent de eerste chocolade-automatiek in Nederland

bk2

23-04-2022