Nieuwe opzet van Schiedams voetbalkampioenschap

Nieuwe opzet van Schiedams voetbalkampioenschap

VOETBAL - Als het aan de organisatie van het Schiedams kampioenschap en de Schiedamse clubs ligt, wordt er dit jaar weer gestreden om de Schiedamse titel. Het toernooi zal, in tegenstelling tot de eerdere edities waarin alle wedstrijden op één dag werden gespeeld, worden verspreid over hele wedstrijden. Daarna volgen halve finales en uiteindelijk de finale.

In de organisatie wordt samengewerkt met de KNVB, die na loting, het wedstrijdschema zal verwerken in sportlink. Door deelname van de 8 Schiedamse teams neemt de strijd om de DUOCARCUP de plaats in van de Regiocup.

“Gezien de omstandigheden door de heersende coronamaatregelen is het een bizar seizoen voor de voetbalverenigingen,” stelt Mischa Keemink namens de organisatie van het Schiedams kampioenschap. “Ook wij als organisatie van het Schiedams kampioenschap denken mee met de clubs om het seizoen nog wat glans te geven en hebben als organisatie dan ook de intentie om het Schiedams kampioenschap 2021 door te laten gaan als dat door het RIVM en de KNVB als verantwoord wordt gezien. De samenwerking met de KNVB is natuurlijk erg mooi. De reactie van alle clubs op ons voorstel was dan ook louter positief.”

Opzet
Waar in de voorgaande edities van het kampioenschap op 1 dag werd gespeeld, wordt er nu ingezet op hele wedstrijden. De 8 ploegen worden middels loting verdeeld over 2 poules van 4 waarna deze in uit- en thuiswedstrijden strijden om de poulewinst. De nummers 1 en 2 spelen een halve finale bij de nummer 1 en de finale zal worden gespeeld op neutraal terrein.

Supercup
Naast de strijd om de DUOCAR-cup, als het aan de organisatie ligt, zal ook de strijd om de supercup worden gespeeld. “Afgelopen jaar zijn zowel het Vlaardings kampioenschap als het Schiedams kampioenschap niet gespeeld maar met Hermes-DVS en DVO’32 als regerend kampioen staat deze wedstrijd nog zeker op het programma. We hopen ook voor deze ‘old firm’ een passende datum en oplossing te kunnen vinden. Wat in het vat zit verzuurt niet. Dat geldt zeker voor haring en jenever,” aldus Keemink.

Foto: v.l.n.r. Marvin Janssen, Mischa Keemink en Edward Molenaar (bron foto Waterwegsport.nl)

29-03-2021