20 februari theater Wennekerpand

Nieuwe editie Dans in Ontwikkeling

Nieuwe editie Dans in Ontwikkeling

SCHIEDAM - Theater Wennekerpand biedt nieuwe, jonge dansmakers relatief korte werkperiodes onder intensieve begeleiding aan die uitmonden in presentaties. Zij worden geprogrammeerd naast een bestaande voorstelling van een andere jonge maker.

Dans in Ontwikkeling is een project van Magnezy Dance Productions in nauwe samenwerking met Theater aan de Schie. In deze nieuwe editie is de Dans in Ontwikkeling residentie van Matea Kiselichka getiteld The Persistance of Memory en de bestaande voorstelling Casual Steps van Joseph Simon.

The Persistence of Memory / Matea Kiselichka|
De choreografie van deze voorstelling is geïnspireerd op de surrealistische schilderijen De Brandende Giraffe en De Volharding der Herinnering van Salvador Dalí, en van het schilderij van René Magritte, De geliefden.

Dat het surrealisme aanzet tot het activeren van ons onderbewuste door onze fantasie en dromen te prikkelen, wordt gebruikt door de choreograaf, door te onderzoeken wat de balans is tussen de realistische visie op het leven en het bevrijden van de creatieve potentie van het onderbewustzijn.

Dansers
Anneloes van Schuppen, Hazel Öfner, Marilou Hemmerling
Muziek
Sara Zamboni
Kostuums
Martina Kiselichka
Decor
Rob van der Ven
Dramaturgie en Coaching
Hans Timmerman, Katarzyna Sitarz.

Casual Steps / Joseph Simon
Casual Steps is een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Twee dansers ontmoeten elkaar op de dansvloer in een universum waarbinnen het hof ballet, de club, nonchalance, elegantie, attitude, coolness en groove samenkomen. Geïnspireerd door het Ballets Russes dat een eeuw geleden met haar exotische flair Parijs op zijn kop zette, onderzoekt Joseph in dit werk opnieuw de aantrekkingskracht van het exotische.

Dansers en co-creaters
Alesya Dobysh (cast), Lukas Karvelis (cast), Bilal Bachir (cover) Dramaturgie
Merel Heering Licht design: Quintus Muziek: Jimmi Jo Hueting, Une nuit sur le mont chauve, Mussorgsky
Productie
Dansateliers
Financiële ondersteuning
Prins Bernhard Cultuurfonds
Met dank aan
Auguste Bournonville

Wanneer
Dinsdag 20 februari 20:15 uur
Waar
Wennekerpand, Vijgensteeg 2, Schiedam

Tickets
www.theateraandeschie.nl/voorstelling/dansinontwikkeling-20feb2024

11-02-2024