Nieuwe Damlaan en brug over Poldervaart worden opgeknapt

Nieuwe Damlaan en brug over Poldervaart worden opgeknapt

SCHIEDAM - In opdracht van de gemeente wordt een deel van de Nieuwe Damlaan en de erin liggende Sportparkbrug (de brug over de Poldervaart) hersteld. De werkzaamheden beginnen op maandag 30 mei aanstaande.

A.s. maandag begint Gebroeders Van Kessel Wegenbouw BV met de werkzaamheden. Die werkzaamheden zijn aan de brug en aan het deel van de Nieuwe Damlaan tussen de Hargalaan en de rotonde op de Burgemeester Van Haarenlaan.

Bovendien wordt er een nieuwe fietsverbinding aangelegd tussen het Poldervaartpad en de Nieuwe Damlaan.

De gemeente licht toe waarom het herstel nodig is: "Uit onderzoek is gebleken dat de Sportparkbrug aan groot onderhoud toe is. Om ervoor te zorgen dat verkeer veilig gebruik kan blijven maken van de brug zijn diverse werkzaamheden nodig. Denk hierbij aan het herstellen van het asfalt, het herstellen van bandenlijnen en het repareren van scheurtjes aan de onderkant van de brug."

Ook wordt aandacht besteed aan de kruising Schiedamseweg-Nieuwe Damlaan, waar bij hevige regenval sprake is van wateroverlast. De aannemer brengt extra putten aan voor het opvangen van regenwater. 

De werkzaamheden zullen de bereikbaarheid beperken. Het verkeer krijgt te maken met omleidingen. "We zorgen ervoor dat het Franciscus Vlietland Ziekenhuis zo goed als mogelijk bereikbaar blijft voor ambulances en bezoekers. Ook het politiebureau blijft bereikbaar", aldus de gemeente, die verwacht dat het project halverwege juli 2022 wordt afgerond. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

Hier kun je het volledige bericht van de gemeente lezen over deze werkzaamheden:
https://www.schiedam.nl/a-tot-z/reconstructie-sportparkbrug-en-nieuwe-damlaan

 

24-05-2022