Nieuwbouwdag voor woningzoekers is ook kennismaking met Schiedam

Nieuwbouwdag voor woningzoekers is ook kennismaking met Schiedam

SCHIEDAM - De Havenkerk aan de Lange Haven vormde op de zonnige zaterdag 8 oktober voor woningzoekenden het sfeervolle decor voor de Nieuwbouwdag Schiedam 2022. In dit artikel lees je meer informatie over onder meer woningbouwprojecten, huur en koop, en zie je foto's die gemaakt zijn door Jan van der Ploeg en een videoreportage van Jan Willem de Boer.

Foto's door Jan van der Ploeg, video-interview door Jan Willem de Boer

"Wethouder Anouschka Biekman, van o.a. Stadspromotie en Grondbeleid, bedankte bij de officiële opening alle partijen die zich met hart en ziel inzetten voor de ontwikkeling van een mooie stad voor jong en ouder, en voor mensen met minder en meer budget. Alhoewel er minder bezoekers waren dan voorgaande jaren voor alle presentaties van nieuwe woningbouw, waren de standhouders blij met de aandacht die zij konden besteden aan de bezoekers én met de gerichte vragen voor aankoop van woningen", zo schrijft Nieuwbouwdag Schiedam in een gisteravond uitgebracht persbericht.

Energie besparen en hypotheekrente
De woningzoekenden hadden tal van vragen aan de aanwezige projectontwikkelaars, makelaars, de gemeente en het VvE Platform. Bij het Servicepunt Woningverbetering kwamen veel vragen binnen over mogelijkheden voor energiebesparing. Het (gratis) ‘Duurzaam Doe-Boek’ ging grif van de hand. Kopers van de woningen van Bij de Molen Schiedam krijgen bij aankoop zonnepanelen cadeau. De hypotheek-ontwikkelingen waren bij alle aanwezige financieel adviseurs een ‘hot topic’.

Woonwensen
In diverse stands vroegen projectontwikkelaars aan de woningzoekenden naar hun woonwensen. Veel oudere Schiedammers die op zoek zijn naar een levensloopbestendig en duurzaam appartement bezochten de Nieuwbouwdag. Voor hen ontwikkelt SOR een project voor senioren aan de Tuinlaan in het voormalige KPN-gebouw. Woonplus heeft een doorstroomaanbod voor senioren die een te grote woning achterlaten voor jongere gezinnen. Joel Investments ontwikkelt zorgwoningen voor o.a. dementerenden in de Heilig Hartkerk.

Brochure en film
Bij de entree ontvingen de bezoekers een linnen tasje met de brochure NIEUWBOUW IN SCHIEDAM 2022 – 2023. Daarin staan 21 huidige en toekomstige nieuwbouwlocaties in zes wijken, met plannen variërend van 7 tot 3.000 woningen. Wie de QR-code in de brochure scant, opent de kortste route via Google Maps naar de bouwplaats. Woningzoekenden kunnen de brochure afhalen bij het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat.

Schiedam Partners bood bezoekers de mogelijkheid om de stad ook vanaf het water of al wandelend te leren kennen. De tickets & tours-actie in de stand werd samen opgepakt met partners als Zie de Schie, Welkom in SDAM, S’LOEP Schiedam en Waterfietsen Schiedam.

Films
In de stand van de gemeente ging de film in première over nieuwe woonplekken die nu beschikbaar zijn of binnenkort worden gebouwd. Schiedam bouwt in de komende tien jaar zo’n 7.000 woningen, waarvan circa 1.000 ter vervanging van verouderde woningen die worden gesloopt. Met dronebeelden vanuit de lucht krijgt iedereen een goed beeld hoe die projecten in de wijken worden ingepast. De artist impressies van de architecten geven een beeld van de uiteindelijke resultaten van de bouwwerken. De films zijn nu te bekijken op de website nieuwbouwdagschiedam.nl

Laatste bouwnieuws
Het laatste nieuws over de Schiedamse bouwplannen staat op de websites sdam.nl/wonen, en op https://www.facebook.com/NieuwbouwdagSchiedam. Op de websitepagina van de gemeente (https://www.schiedam.nl/a-tot-z/projecten-in-de-wijk) staan ook voorgenomen projecten beschreven.

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

09-10-2022