Nieuwbouwdag Schiedam: veel woningen snel beschikbaar

Nieuwbouwdag Schiedam: veel woningen snel beschikbaar

SCHIEDAM - Schiedam ontwikkelt zich tot een superleuke woonplek. Daarom zijn ook niet-Schiedammers hier op zoek naar een nieuwe woning. Veel geïnteresseerden hebben zich al ingeschreven voor een entreetijd voor de Nieuwbouwdag Schiedam 2023 op 7 oktober.

Iepenlaan

Wie ook op zaterdag 7 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur in de Havenkerk aan de Lange Haven 72 kennis wil maken met alle nieuwbouwprojecten, kan een entreetijd reserveren via de website nieuwbouwdagschiedam.nl
Wethouder Antoinette Laan, van o.a. Bouwen en Wonen, opent deze dag om 10.00 uur.

Binnenkort bouwen
Op de Nieuwbouwdag Schiedam is informatie te vinden over projecten die binnenkort al worden gebouwd én over buurten die pas over een paar jaar klaar zijn. In het centrum start bijvoorbeeld ‘Dirkzwager Schiedam’ al in september met de verkoop van Fase 2 met 27 eengezinswoningen en 24 appartementen. In Tuindorp in Kethel gaat de verkoop van start van 18 eengezinswoningen aan de Iepenlaan die ook geschikt zijn voor senioren. In Terras aan de Schie komen begin 2024 130 appartementen beschikbaar tegen een middenhuur. In 2024 heeft Woonplus 74 (sociale) huurappartementen voor senioren beschikbaar in ‘In de Buurttuin’ bij de Parkweg. Op het terrein van De Glasfabriek start in 2024 de bouw van 84 appartementen en eengezinswoningen. In totaal komen er op De Glasfabriek zo’n 700 koop- en (sociale) huurwoningen. In Nieuwland start snel de bouw van ‘De Nieuwe Kethelpoort’.

beLEEF Schiedam
Schiedam biedt meer dan alleen woningen! Schiedam Partners helpt woningzoekenden deze dag ontdekken hoe je Schiedam kunt beleven: beLEEF Schiedam, beKIJK alle bouwplannen en beZOEK je nieuwe woonplek. Rob & Rob van ‘Welkom in SDAM’ geven op zaterdag 14 oktober nieuwe Schiedammers een informatieve welkomstour door de stad met hapjes en drankjes bij de plaatselijke horeca en een goodiebag met verrassingen van de winkeliers. Je kunt je daarvoor op 7 oktober bij hen aanmelden. Bezoekers kunnen zich ook aanmelden voor een uur varen met S’loep Schiedam. Schipper Henk vertelt aan boord leuke weetjes over de stad.

Stel je vragen
Bezoekers krijgen een gratis tas met een vouwkaart met daarop een overzicht van alle nieuwbouwplannen. In de stands geven projectontwikkelaars, makelaars, financieel adviseurs, de gemeente Schiedam en Schiedam Partners antwoord op alle vragen over wonen en leven in deze stad. De vouwkaart is na de Nieuwbouwdag ook gratis af te halen bij het i-PUNT in de Waag aan de Lange Kerkstraat 39. Schiedam Partners geeft via de website sdam.nl/wonen informatie over alle nieuwbouwprojecten.

Tekst: Nieuwbouwdag Schiedam
Afbeeldingen: artist's impressions, van boven naar beneden, De Nieuwe Kethelpoort, Iepenlaan en Dirkzwager Schiedam 
(infotorial)

Dirkzwager

15-09-2023