De Schiedammer komt binnen bij 'Nieuw van Oud'

'Maatwerk: van gebruikt hout nieuwe duurzame meubels maken'

'Maatwerk: van gebruikt hout nieuwe duurzame meubels maken'

SCHIEDAM - In Schiedam zijn verscheidene bedrijven waarvan lang niet iedereen in Schiedam en omgeving het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij er binnen en geven we het bedrijf de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal Nieuw van Oud.

Naam van het bedrijf: Nieuw van Oud

Begonnen op: 2019

Naam geïnterviewde: Hilko Roozenbeek

Functie geïnterviewde(n): eigenaar Nieuw van Oud

Leeftijd: 56

Woont in: Rotterdam

Kun je iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van jullie bedrijf?: Nieuw van Oud is opgericht in 2019. Vanuit de behoefte om de afvalstroom te verkleinen is het idee geboren om meubels te maken van gebruikt hout. Daarbij hecht ik veel waarde aan duurzaamheid en design. Ik hou van mooie producten en duurzame, eerlijke materialen en probeer dat ook zoveel mogelijk terug te laten komen in de ontwerpen die ik maak.

Kun je iets verstellen over de doelstelling van jullie bedrijf?: de doelstelling van het bedrijf is om een bijdrage te leveren aan het verkleinen van de afvalstroom. Het motto 'Weggooien is zonde' staat hoog in het vaandel. Daarnaast is het doel om nieuwe duurzame producten te ontwikkelen die een levenlang mee kunnen gaan.

Wat bieden jullie?: maatwerkmeubels van gebruikt hout en daarnaast hebben we ook eindproducten beschikbaar die ontstaan zijn vanuit eigen productontwikkeling zoals designbankjes en allerhande houten badkamerartikelen zoals onder andere unieke doucherekjes, planchets, handdoekrekken en nog veel meer.

Wat onderscheidt jullie bedrijf?: het onderscheid zit hem in het hergebruik van hout in combinatie met het oog voor design. Van hieruit ontstaan unieke producten die tijdloos zijn en waarde bieden voor langere tijd.

Wat moet er volgens jullie gebeuren om het bedrijfsklimaat in Schiedam aantrekkelijker te maken?: onzekerheid over bestemmingsplannen wegnemen door op tijd duidelijkheid te bieden aan ondernemers zodat ze welwillend zijn om te investeren en daardoor Schiedam aantrekkelijker kunnen maken voor bezoekers.

Je favoriete drankje?: bittere drankjes zoals crodino, gin/tonic maar biertje en koffie hoort daar ook bij..

Is er tenslotte iets dat je nog zou willen melden?: gooi geen massief hout weg. Je kan dit hout nog zo goed hergebruiken. Met massief hout bedoel ik niet mdf, spaanplaat of gefineerd hout, maar hout waar de nerven van een plank aan de zijkant en kopse kant doorlopen.

Adres: Scholtenstraat 3, Schiedam

Telefoonnummer: 06-19327797

E-mail: studio@nieuwvanoud.nl
Adres internetsite: www.nieuwvanoud.nl
Instagram: @nieuwvanoud.nl
Facebook: Nieuwvanoud.nl

Openingstijden: ma-vr: 9.00-17.00 za 9.00-12.00 (graag op afspraak omdat ik er niet altijd kan zijn).

27-03-2023