Nieuw ‘Polderpad in de stad’ in Park Kethel

Nieuw ‘Polderpad in de stad’ in Park Kethel

SCHIEDAM - Een knotwilg moet geregeld worden geknot en in het voorjaar trekken padden er massaal op uit. Waarom dat zo is, kun je via een nieuwe wandelroute leren. Deze route loopt door Park Kethel in Schiedam Noord. De route is genoemd: ‘Polderpad in de stad’.

Vrijdag 11 augustus 2023 opent wethouder Frans Hamerslag om 10.00 uur dit leer- en beleefpad van 'Code Groen educatie en NME-centrum Harre Wegh' (hier verder te noemen Code Groen). 

De educatieve tour laat kinderen van 4 tot 12 jaar op een speelse manier kennismaken met de polder en het polderleven. Op de routepaaltjes staat informatie over planten, dieren en landschappelijke elementen die typerend zijn voor Park Kethel. In een bijbehorend boekje zijn extra vragen opgenomen.

Kinderen van kinderopvangorganisatie KomKids nemen na de opening door de wethouder het polderleer- en beleefpad officieel in gebruik.

Programma:

10.00 uur: officiële opening van het ‘Polderpad in de stad’ door wethouder F. Hamerslag

10.15 uur: groep 1 loopt de route door het polderpark; groep 2 doet mee aan de slootexcursie bij het NME-centrum. Vervolgens wisselen de groepen van activiteit

12.15 uur: afsluiting

Het ‘Polderpad in de stad’ wordt opgenomen in het reguliere NME-aanbod van Code Groen.

Het ‘Polderpad in de stad’ is een initiatief van Code Groen. Deze stichting organiseert excursies op het NME-centrum, coördineert het aanbod van NME in Schiedam en ondersteunt scholen bij de invulling van lessen. Daarnaast geven vakdocenten gastlessen op basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs in Zuid-Holland-Zuid.

Het ‘Polderpad in de stad’ is mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen en het programma Groen doet Goed van de provincie Zuid-Holland, waarin de gemeente Schiedam participeert. Ideeënbureau Peerdrops ontwierp de borden voor de routepaaltjes.

Lees ook:
Halfvergaan fototoestel in Park Kethel gevonden, maar fotokaartje werkt nog

De handen uit de mouwen door de 'Vrienden van Park Kethel' (inclusief video JW TV)

Aanleg 'poldertuin' in Park Kethel

Vrienden van Park Kethel steken de handen uit de mouwen

Foto: Park Kethel (foto door Louise Melchers)

03-08-2023