Nieuw op de Hoogstraat: Perfect Art Shop

Nieuw op de Hoogstraat: Perfect Art Shop

SCHIEDAM - Op de Hoogstraat 45 is sinds twee weken een nieuwe winkel open: 'Perfect Art Shop'. 

Dick Kuyten (54), geboren in Rotterdam West maar als sinds 12 jaar wonend in Schiedam, werd opgeleid aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en is al sinds dertig jaar werkzaam als grafisch vormgever. In de coronatijd, toen voor hem als zzp-er in de grafische vormgeving het aantal opdrachten terugliep, is hij met een webshop begonnen waarin hij eigen grafisch werk en vervolgens ook werk van andere grafici te koop aanbood. Dat aanbod vind je nu ook in de winkel. 

Hij heeft kantoor gehad in de Witte de Withstraat in Rotterdam Centrum, maar hield de laatste jaren kantoor aan huis. Nu de zaken weer zijn aangetrokken sinds de coronadip, vond Dick het tijd om een kantoor te zoeken. "Ik dacht vervolgens, waarom zou ik mijn kantoor niet combineren met het hebben van een winkel. Het werkt weliswaar goed om kunst online te verkopen, maar als je dat kunt combineren met het hebben van een fysieke plek, werkt het nog beter. Als je op de website iets ziet dat je aanstaat, maar je twijfelt, kun je - als je dat wilt- hier komen kijken hoe het op ware grootte is en hoe het aan de muur overkomt, met een mooi licht erop. Het is een extra die ik als webshop bied. Bovendien zal het hebben van een winkel ook weer lokaal en regionaal nieuwe klanten opleveren die shoppen op de Hoogstraat", zegt Dick Kuyten. Zijn vrouw Angelique Slavenburg (51) is een geboren en getogen Schiedamse, die je ook in de winkel tegen zal kunnen komen. 

Dick Kuyten is ook sportief actief in Schiedam, hij tennist op Spieringshoek. In zijn jonge jaren speelde hij in de jeugd van Sparta en daarna ook bij diverse amateurclubs in de regio. Hij heeft ook enkele jaren in het eerste van Hermes-DVS gespeeld.

23-06-2023