Nieuw: de Rotterdamse Scholenmarkt in Schiedam!

Nieuw: de Rotterdamse Scholenmarkt in Schiedam!

SCHIEDAM - Op donderdagavond 12 januari is het eindelijk zover: in de Margriethal in Schiedam vindt dan voor de eerste keer de Rotterdamse Scholenmarkt plaats.

Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn samen met hun ouders van harte welkom om kennis te maken met meer dan vijftien middelbare scholen uit Rotterdam. Tussen 17.00 en 20.00 uur staan docenten en leerlingen van deze scholen klaar om een indruk te geven van het veelzijdige onderwijsaanbod in de stad. Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang tot de markt is gratis.

Veel leerlingen uit Schiedam en Vlaardingen willen kiezen voor een middelbare school in Rotterdam, maar tot nu toe was er nooit één gezamenlijke Scholenmarkt om al deze leerlingen te informeren. Het Rotterdamse schoolbestuur LMC Voortgezet Onderwijs en het Zuider Gymnasium sloegen de handen ineen om daar verandering in te brengen.

‘We zijn heel blij dat we deze Scholenmarkt kunnen aanbieden in Schiedam. De afgelopen jaren ging het kiezen van een middelbare school anders dan anders en we weten hoe waardevol het bezoek aan een Scholenmarkt is bij het keuzeproces van een middelbare school. Daarnaast laten we graag zien hoeveel er valt te kiezen op de Rotterdamse middelbare scholen', aldus de organisatie. 'Er zijn veel middelbare scholen in Rotterdam met unieke profileringen of bijzondere onderwijsstromingen en met de metro ben je er zo. Met deze Scholenmarkt willen we kinderen, en hun ouders, laten zien wat het Rotterdamse onderwijs allemaal te bieden heeft.'

Op de Scholenmarkt zijn de volgende middelbare scholen uit Rotterdam aanwezig: Horeca Vakschool Rotterdam, Rotterdam Designcollege, Experience College, MT010 en De Theaterhavo/vwo, PT010, Het Lyceum Rotterdam, HPC Centrum, Montessori Mavo Rotterdam, MMR Agora, Avicenna College, Mavo Centraal, STC vmbo, Erasmiaans Gymnasium, Lyceum Kralingen, Wolfert College en het Zuider Gymnasium.

'Veel van deze scholen hebben al leerlingen uit Schiedam en omstreken. Door de Scholenmarkt in Schiedam te organiseren brengen we het kennismaken wat dichterbij huis en hopen we nog meer kinderen te informeren over en enthousiasmeren voor deze scholen.'

Wil je echt de sfeer proeven van bepaalde scholen? Dan kun je na je bezoek aan de scholenmarkt in januari en februari op alle scholen langs, bijvoorbeeld tijdens een Open Dag of informatieavond.

Tekst: LMC Voortgezet Onderwijs
Foto: bron LMC Voortgezet Onderwijs
(advertorial)

N.B. lees ook ons later gepubliceerde interview: Er komt een havo speciaal voor mavo-leerlingen die doorstromen. Ester Matieschek legt uit waarom deze nieuwe havo hard nodig is

21-12-2022