Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet voor fijn- én wijnproevers

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet voor fijn- én wijnproevers

SCHIEDAM - Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet verzorgt op vrijdagavond 1 maart 2024 niet alleen een concert maar ook een wijnproeverij in de Westvest90-kerk in Schiedam.

Op het programma staat prachtige muziek uit de balletten het Zwanenmeer en de Notenkraker van Tschaikovsky, één van de grootste componisten uit de tijd van de hoogromantiek. De avond wordt afgesloten met Dance of the Floreadores van Duke Ellington, een werk dat is geïnspireerd op de Notenkraker. Klarinettist Tom Wolfs is de grootste Bourgondiër van kwartet met een grote passie voor wijnen. Sinds 2017 mag hij zich zelfs officieel vinoloog noemen. Tijdens het spelen van de muziek wordt de dorst aangewakkerd waarna Tom het publiek, verspreid over de avond, een aantal prachtige wijnen van de Schiedamse importeur Hosman Vins laat proeven. “We proberen de opbouw van de muziek en de wijnen op elkaar af te stemmen”, zegt hij veelbelovend. Hij zal ook een en ander over de wijnen en over wijnproeven in het algemeen vertellen.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat naast Tom Wolfs uit Sergio Hamerslag, Bart de Kater en Jesse Faber. De veelzijdige mannen zijn al elf jaar lang graag geziene gasten op de Nederlandse muziekpodia. Ook internationaal zijn ze actief, ze maakten tournees door Bulgarije, Portugal en Brazilië. De vier klarinettisten houden ervan om op buitengewone plekken op te treden. Zo verrasten ze nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 met een spontaan pop-up optreden en speelden ze langs de A1 voor in de file staande automobilisten. De heren maken deel uit van of spelen regelmatig als remplaçant in gerenommeerde orkesten als het Concertgebouworkest, het Metropole Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet | Concert én wijnproeverij
Vrijdag 1 maart 2024 | 20.15 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl

Foto:
Feiko Koster

16-02-2024