Op de Koemarkt in een splinternieuwe kraam

Nico Sterrenberg is weer begonnen met bakken

Nico Sterrenberg is weer begonnen met bakken

SCHIEDAM - Oliebollenkraam Nico Sterrenberg is sinds gisteren weer open. Je vindt zijn kraam op de Koemarkt in Schiedam.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

nico2

Nico Sterrenberg heeft een splinternieuwe kraam die hij specifiek heeft laten bouwen voor de bijna drie maanden dat hij in de herfst en de winter in Schiedam staat. Het was dus gisteren ook voor het eerst dat hij deze nieuwe kraam gebruikte. 

Stond hij in de oude kraam met zijn rug naar het publiek toe te bakken, deze nieuwe kraam heeft hij zo laten inrichten dat hij en de anderen die aan het bakken zijn zicht op de straat hebben. "En dat is wél zo gezellig dat we allemaal nu naar buiten kunnen kijken en contact kunnen hebben met de klanten", zegt Nico Sterrenberg.

Hij vervolgt: "Een andere wens die is ingewilligd met onze nieuwe kraam is dat alles binnen 'gelijkvloers' is. Dat werkt voor ons veel gemakkelijker. Wat de klanten hiervan merken is, dat ze enkele treden op moeten om op de verhoging die je vóór de kraam ziet te komen. We blijven uiteraard voor iedereen bereikbaar, geen zorgen, als we minder-valide klanten voor de kraam zien, dan komen wij de kraam uit om die klanten te helpen."

De kraam staat iets schever op de Koemarkt, zodat er iets meer ruimte is voor de kraam. Als het rond de kerstdagen en jaarwisseling zoals gebruikelijk een drukte van belang zal zijn bij de oliebollenkraam, is er zodoende volop ruimte om de rij in banen te geleiden. 

Foto onder: een kijkje binnen in het bak-gedeelte van de splinternieuwe oliebollenkraam

WhatsApp Image 2021-10-24 at 14.18

24-10-2021