Doe gratis mee aan oliebollen-eet-wedstrijd en win een diner voor twee

Nico Sterrenberg biedt Winterpret en bakt de hele week nog door

Nico Sterrenberg biedt Winterpret en bakt de hele week nog door

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdagmiddag is er een oliebollen-eet-wedstrijd in Schiedam. Oliebollenkraam Nico Sterrenberg organiseert Winterpret op de Koemarkt. Klapstuk ervan is de wedstrijd die zaterdag 7 januari 2023 wordt gehouden. Deelname is gratis, lees hoe je je kunt opgeven. Jan Willem de Boer sprak met Nico. Je kunt de video hieronder zien.

door Jan Willem de Boer (videoreportage en foto) en Jan Schrijver (tekst) 

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 17.00 uur. Deelname aan de wedstrijd is gratis. Je kunt je opgeven per e-mail: 
winterpret-schiedam@hotmail.com

Het is de bedoeling dat de deelnemers in twaalf minuten tijd zoveel mogelijk door Oliebollenkraam Nico Sterrenberg vers gebakken oliebollen eten. Aan degene die zich tot winnaar weet te kronen, reikt Sterrenberg na afloop een prijs uit: een diner voor twee in restaurant De Markies in Schiedam. 

Als het goed weer is, worden tafels op het plein van de Koemarkt gezet, waaraan de deelnemers na het startsein zoveel mogelijk oliebollen eten (als het slechter weer is, worden de deelnemers onder de overkappingen van de horeca op de Koemarkt geplaatst). Een speaker voorziet de wedstrijd van commentaar, zodat alle toeschouwers weten hoe de wedstrijd zich ontwikkelt en wie er aan kop gaat. 

Waarom is er voor twaalf minuten gekozen? "Er bestaat een officieel record in het 'Guinness World Records' boek. Dat record staat nu op 13 oliebollen in 12 minuten. Het is natuurlijk leuk om te zien of de Schiedammers het beter doen", zo licht Nico Sterrenberg toe. "Maar of dat record nou wel of niet gebroken wordt tijdens onze oliebollen-eet-wedstrijd, degene die de wedstrijd wint, krijgt als prijs het etentje voor twee personen. En meedoen is sowieso leuk en lekker, of je nu wel of niet de winnaar wordt."

Oliebollenkraam Nico Sterrenberg is de hele eerste week van januari tot en met zondag 8 januari nog open op de Koemarkt van 11.00 uur tot 19.00 uur. 

N.B. 
Een lezer stelde ons de vraag: 'Welke bol moet je opeten tijdens de wedstrijd, met of zonder krenten?' We vroegen het na bij Nico Sterrenberg. Zijn antwoord: 'Dat maakt niet uit. Wat je zelf wil! Ik zonder! En we maken ze voor de wedstrijd iets kleiner.'

02-01-2023