Nexus wint van taaie rode lantaarndrager Korbatjo

KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond in de 2e klasse H van het zaalkorfbal de wedstrijd tussen de nummer 2 (Nexus) en de rode lantaarndrager (Korbatjo) op het programma. Op papier een gemakkelijk wedstrijd voor de Schiedammers, maar niets bleek minder waar. De ploeg uit Oud-Beijerland verkocht haar huid duur en werd pas in het laatste kwart van de wedstrijd op een marge van 4 doelpunten getrakteerd, waarna het Schiedamse octet de wedstrijd vakkundig over de streep wist te trekken (18-16).

Beide teams begonnen de wedstrijd in een hoog tempo, waarbij Noah Poppelier een mooie vrije bal maakte en Wilfred Koppe na een flitsende actie een afstandsschot er loepzuiver inschoot. Maar het eerste kwartier kenmerkte zich doordat de teams elkaar telkens in evenwicht hielden. Waar Korbatjo een hoog scoringspercentage had en Nexus flink meer kansen nodig had om te scoren. Na een kwartier spelen stond het 5-5 met nog mooie doelpuntjes van Suthes Balasooriyan en Nick Pak. Uiteindelijk werd de rust behaald met een stand van 10-8 in het voordeel van Nexus.

In de tweede helft bleef de wedstrijd spannend. Nexus kwam dan met 2 punten in het voordeel de rust uit, maar het moest hard werken om dit verschil te behouden. Het wedstrijdbeeld was dat Nexus het telkens voor elkaar kreeg om het verschil van 2 of 3 punten in het voordeel te behouden, maar dat Korbatjo knap bleef aanhaken door het verschil niet groter te laten worden. Ook toen Nexus -met nog 15 minuten op de klok- het verschil voor het eerst naar 4 bracht (15-11) toonden de gasten uit Oud-Beijerland de nodige veerkracht. Het gat zou echter niet meer kleiner worden dan 2 doelpunten. Het laatste Nexus doelpunt werd gescoord door Juliette van Schie (18-15), waarna het laatste doelpunt van Korbatjo alleen voor de statistieken nog van belang was.

Conclusie van deze wedstrijd is dat Nexus de volgende wedstrijd beter voor de dag zal moeten komen tegen ACKC en dat Korbatjo met dit spel zeker nog punten gaat pakken in de hoop de laatste plaats af te staan aan een andere ploeg.